Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím, pane Tichý. Kdo šetří má za tři... ;-)Kromě elektrospotřebičů nutných v kuchyni při vaření, žehlení, ledničky, pračky a podobných "pomocníků", se obejdu. Nežijeme ve středověku, ale v 21. století. Samozřejmě, že máme doma i kávovar (věnovaný dětmi ke kulatému výročí naší svatby), počítač, gramofon. apod. Bez chytrého telefonu bych se klidně obešla, na telefonování mi stačil ten obyčejný - ty aplikace, která mi tam vnuk naordinoval, mě leda rozčilují. A také reklamy. A kromě toho máme i pevnou linku. Žárovky máme úsporné, a vše je úsporné. (Manžel tomu rozumí, je ing. elektro). S elektřinou šetříme odjakživa, takže nevím, na a čem bych ještě měla šetřit. (Leda že občas zapomenu zhasnout v koupelně). Na chodbě v domě máme časovač. Takže, pane Tichý, na nás si nepřijdu. Zato poslanci v PS sedí, svítí, telefonují, jednají, jednají a častokrát nic nevyjednají... A chudák občan to platí. Pěkný a klidný advent Vám, pane Tichý, přeji. :-)

2 0
možnosti

děkuji:-) i Vám klidné prožití sváteční doby

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Skutečné - autentické výroky z minulosti. Otec, nejzbytečnější předmět domácnosti je lednička - Nikdy se mi nezkazilo tolik vsunutého, jako stojí její provoz. Mrazit a nést náklady? To musí nést prodejce, nikoliv spotřebitel. ...

Synovče, co si to zapisuješ? Strýčku, no to smluvené datum schůzky následné. Proč tak složitě a ještě se obtěžuješ. Proč si to prostě nezapamatuješ? Je to rychlejší a pohodlnější. K čemu máš vlastně, tu tužku. Proč vláčíš zbytečné předměty ?

Evidentní, doslova pročpělost stavby myšlení bývalé doby. Naprosto spolehliví a všude včas. Mozek, jako sval, jejich základní procesor. Spoleh na sebe, slovo jako zákon. Pokroku se nemá smysl bránit. Následně nadšený rodič nad darovanou mikrovlnnou troubou. Ohřev hrníčku mléka! Automatická pračka, zřejmě největší úleva, zejména pro ženy.

Faktem je - Moje žena na nic nezapomíná. Vkládá do mobilu, kalendář - schůzky. Jako další, není absolutně schopna odpovědět - "Kolik tě stojí denní chod ledničky"? Starší jako 6 let si mohou dovolit pouze ti bohatí A to hlavní - Co bude se schůzkami dělat, až vypnou proud, klekne ta pomůcka ? Na těch výrocích z úvodu cosi je. Doprovází mne to celý život. A to otec říkal, že jsem na baterky!:-)

2 0
možnosti
Foto

Před pár dny tu byl někde článek o nějakém přírodním Robinsonovi, který žije už asi 20 let v hliněné chaloupce, bez plynu, vody i elektřiny. A živí se vlastními výpěstky.

Ale i na něho to dolehlo. Pořídil se solární panel, aby mohl pohánět pračku a dobíjet akušroubovák.

Moje babička měla už za 1. republiky ledničku. Takovou dřevěnou oplechovanou bednu, do které se dal led (od ledaře) a už to chladilo. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik