Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Z toho až hysterického tlaku na Lipovskou čiší strach, že by se mohlo něco s ČT stát a jisté vlivné kruhy by tak přišly o svou hlásnou troubu, kterou jim platí všichni občané, taková výhoda se jen tak bez boje z ruky nepouští.

14 8
možnosti
Foto

Kdežto hlásná trouba Bobošíkové a Duky by se vám líbila? ;-D

1 0
možnosti
Foto

Dva zásadní právní předpisy:

1) Zákon o střetu zájmů p. Lipovská neporušila, zvláště, když se do voleb zdržovala hlasování. Pro členy Rady ČT není přímý zákaz se angažovat tímto způsobem v politice. Zákon o střetu zájmů, který zakazuje poslancům a členům vlády podnikat či brát dotace od dob Babiše tak trochu platný jen pro někoho.

2) Zákon o ČT porušují především sami členové Rady a poslanci, nebot se ztrácí do nenávratna právo na kontrolu hospodaření a vyváženost členů Rady i pořadů: " (1) Orgánem, jímž se uplatňuje právo veřejnosti na kontrolu činnosti České televize je Rada České televize (dále jen "Rada"). Rada má 15 členů. Členy Rady volí a odvolává Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky (dále jen "Poslanecká sněmovna") tak, aby v ní byly zastoupeny významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy."

Podle mne p. Lipovská bojovala za transparentnost i vyváženost. Nešla s proudem a právě proto do sjednocené a mainstreamové Rady patřila.

17 17
možnosti
Foto

Paní Lipovská je pouze hlásnou troubou paní Bobošíkové.

12 1
možnosti
PK

Přečetl jsem si co pani L.chtěla a to, že rozpočet České televize by měl být převeden pod takzvanou státní pokladnu tak, jako jsou tam převedeny rozpočty dalších organizací a orgánů. Mimochodem o připojení České televize se dlouhou dobu diskutovalo. Česká televize se proti tomu vždy tradičním licoměrným poukázáním na svobodu slova samozřejmě silně stavěla. Je však nějak znásilňována svoboda slova či svobody našich ministerstev? Vysokých škol? Výzkumných institucí? V čem se nároky na svobodu České televize liší od nároků Karlovy univerzity?

Jediné, oč se jednalo, že rozpočet České televize by byl transparentní. No a s tím se nedá nesouhlasit....

15 1
možnosti
Foto

Ale jak to víte, když vysílání ČT nesledujete, jak jste už několikrát uvedl?

Co se týče ekonomické stránky, tak tu snad máme NKÚ, finančák atd. :-P

1 0
možnosti
JP

J23a43n 95P92a96v70l83í54k

19. 9. 2021 14:29

Odvolání ing Lipovské, která porušila zákon o Radě ČT, je logický výsledek jejího veřejného působení, neboť kdo porušuje zákon, musí nést důsledky. Pokud jde o volby, v každých se vyskytují různá bizarní a extrémní individua, která mají snahu různými zvrácenostmi okouzlit část zfrustrované společnosti. A ukazatelem, zda je společnost zdravá, je pak výsledek, že tyto extremisty typu Přísahy, Flákance a spol., Trikoloru, Okamurovce a komunisty společnost odmítne. Bohužel ta paleta bizárů je u nás příliš pestrá a nebezpečně početná, přičteme-li k tomu sektu Burešovu. Takže nákaza je příliš rozsáhlá a okamžitá léčba je víc než žádoucí. A to nejen pro kavárníky, ale i pro čtvrtou cenovou.

16 7
možnosti
Foto

Potiz je v tom,ze AB,Prymula a dalsi zakony porusuji k velkemu neprostechu ostatnich,ale projde jim to. Jsou prilis vysoko. P.Lipovska neporusila zakon o stretu zajmu,ale pravdepodobne porusila zakon o CT,pricemz neudelala nic pro verejnost nevyhodneho, naopak. Tim,ze neni v mafii,ale spis osamoceny bojovnik proti rediteli CT (ktery byl rovnez obvinen ze stretu zajmu),musi odejit. A vyvazena Rada CT se jiste zaslouzi o to,aby bylo spravne vysvetleno obcanum...

5 5
možnosti
Foto

Odvolali? Nevadí. Naopak. Má se řešit vysílání, skladba, nikoliv frustrace Tety Kateřiny Lipovské. Která sice nemá nic extra za sebou a která má ale evidentně ambice Jardů z Vyprávěj. A když se tu klade dotaz...Erazim Kohák a Petr Uhl?..Je to dobře, že se zmiňují tito dva. Oba ..at už v jakémkoli poli nàzorů..vážnost, myšlenka, filozofie, rozhled, moudrost a jako borci doby Havla...především principy demokracie. A v tom duchu pracovali....Služba ve funkci jako opravdová služba. Zatímco tato žena nepředvedla nic z toho. Pouze své já. Kolik nás její sebestřednost stála?

14 7
možnosti
GK

Kristepane, už je tady zase náhodně poskládaný text

1 0
možnosti
Foto

̈Dobrý den, Volný hraje o spoustu peněz ať už se do Sněmovny dostane nebo ne. Smutný pohled je na všechny politiky, nejen na nás do "Kavárny". A ano, odvolání Lipovské je vítězství. Alespoň zdání normálnosti....

23 5
možnosti
Foto

Vitezstvi koho? Ceho? Co se tim vylepsilo? Ze se nadale verejnost nedozvi nic k hospodareni CT? Ze se rada jednomyslne shodne na tom,co je vyvazene? To nedava z podstaty smyl. Ja fakt nevim,jestli je horsi buran Volny a nebo uhlazene jednostranne (a v pripade covidu strach vyvolavajici) masirovani verejnosti... Tezka volba,oboje je spatne.

9 5
možnosti
PC

Naprosto nechutné divadlo. Volný určitě není žádný andílek, ale to, co dlouhodobě předvádí CELÁ Sněmovna, rozhodně není něčím, co by mohlo důstojně reprezentovat své voliče, kteří do těchto svých "zástupců" vložili své naděje. Současná PS není ničím jiným než názornou ukázkou do očí bijícího pokrytectví, nekompetentnosti, nezodpovědnosti a očividné vychytralosti ve prospěch pouze samotných poslanců.

Jinak - k posouzení celé situace kolem odvolání Lipovské a následného údajného řádění Volného (zničený pult) mi chybí to nejdůležitější - následné video při zásahu ochranky. To jsem nikde nenašel a vypadá to, že účelově ani nebylo poskytnuto.

Jakékoli domýšlení se proto beru jako spekulace - a z těch se objektivní závěr vyvodit opravdu nedá.

Vám, pane autore, karmaR^

12 7
možnosti
Foto

Tak údajné řádění....by jste fakt komik.

3 1
možnosti
Foto

Spojovat Flákance s "pražskou kavárnou", to chce hodně bujné fantazie, nebo zaslepenosti. To by nespáchal snad ani Pepa Havránek.:-/ ;-D

10 5
možnosti
JT

Tak bujná fantazie by byla, navíc žiju ve světě za Prahou a tady se žije jinak. Je tu ještě jeden aspekt, nic neočekávám, nikdo mne nemůže zklamat a ve své fantazii počítám s všelijakými překvapeními až dokonce šoky.

4 1
možnosti
JH

"Česká televize je televizí „pravdy amerického velvyslanectví a lásky k Bruselu“

To sedí!

Lipovská jim ovšem umetla cestu...

8 6
možnosti
ND

Je směšné to odvolání, báli se jí tolik? Báli se že jedna osoba by měla v kolektivním rozhodování takovou moc?

Postupovali tak vždy u všech podobných případů?

Erazim Kohák, Petr Uhl?

14 4
možnosti
JT

Použil bych citát z Cimrmanovy hry "Vyšetřování ztráty třídní knihy": "Chyba, Klásek, chyba".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik