Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tož, pane Tichý, ten váš článek byl takovým dnešním závěrečným balzámem na nervy. :-) Tedy, ne, že bych to zrovna dnes potřeboval. Ale přiznám se, že jsou chvíle, kdy si články některých autorů a některé diskuze, prostě neotvírám. Ale ke cti blogu a v drtivé většině i ke cti jeho adminů, jsou příspěvky zdejších blogerů mým nejčastějším "internetovým čtivem". Samozřejmě nehltám všechno a myslím, že do diskuze vstupuji poměrně zřídka. Nicméně i z nich mám docela dobrý pocit i tehdy, když se s oponenty názorově neshodneme. Většinou totiž do ní vstupuji, pokud mám opačný názor, na nějaké pochvalné výlevy a "palce nahoru" si moc nepotrpím, pokud tedy nejde o některé skvělé fotoblogy, nebo povídky. Zásadně nedávám mínusy, protože pokud se mi něco nelíbí a myslím, že má smysl reagovat, řeknu si k tomu svůj názor v odpovědi.

Někdo revoltuje v pubertě, někdo do třiceti a někdo je prostě revolucionářem po celý život. Někdo má naprosto jasno vždy a na všechno. Někdo pochybuje a snaží se na vše dívat i z pohledu té druhé strany. Nesuďte a nebudete souzeni a kdo jste bez viny, hoďte kamenem. :-) Hezký (nejen) advent.

4 0
možnosti

Děkuji, a mám to podobně:-)

0 0
možnosti

R^. Dámy se dělily na "klausovky" a "dienstbierovky":-).

1 0
možnosti

To je fakt! Přemýšlím, kdo by z politiků byli dnes jejich ideály,... možná pirát Bartoš;-D

0 0
možnosti

Za dobu vzájemného dopisování, Vás hodnotím kladně. Umírněný, přemýšlivý člověk, který uniká hektičnosti doby. Tím, že se opírá o přirozenosti základu. Pozoruje, glosuje, nicméně se drží řádu. Oporou je mu příroda, vlastní rodinný život. Dalo by se říci, že takový člověk středu. K tomu se dá připojit i pojem - Nezávislý. To zní i dobře, přijatelně a nebudí to nějaké vášně .V podstatě jakýsi model antických stoiků, ve stavu své harmonie. Mj., jsou i kandidáti ...

Ten pojen "Stoa", je důležitý - Sloupořadí. Tam si chodili a dumali. Mám to podobně, zejména v lese po oblíbené pěšině. Šlapu se psem a dumu si taky ! Osobně jsem se ovšem propracoval k poznání, že být "Středovým", není možné ! - A "Nezávislým", už vůbec ne. Každý jsme na něčem závislým a nositeli nějakého přesvědčení ! Impulsy řazení se mohou být různé. Asi půjdou z rodiny, tradic a samozřejmě v vlastního poznání. Co vlastně člověk chce ? No asi chce žít a dojít k přesvědčení, že práce se mu vyplácí. Tak to fungovalo u mého dědka, do doby, než byl odhalen jako živnostenský vyvrhel. Nastoupil režim, který jemu a mému rodiči vzal důstojnost. Byl podezřelý a špatný. Mne to pochopitelně ovlivnilo. Tak jsem se přesunul na pravý střed. Dědkovu tradici jsem obnovil. V. Havel jako symbol, mému rodiči důstojnost vrátil. Mne ta změna zase dala příležitost. Mám úplně stejné starosti, jako měl kdysi on. Mj., více jako v socialismu. Přesto jsem mu vděčný, protože mi napomohl nalézt odpověď na část otázky - Proč jsem vlastně žil ? Co jsem svým úsilím vlastně chtěl dokázat a kam jej směrovat. Zda k lnění 5 letých plánů, či něčemu skutečně užitečnému. O mne již nejde, podstatné je, že nastupuje generace další. Mladí - dcery:-)

1 0
možnosti

Těsně před revolucí jsem se vrátil z vojny, začínal praxi. K probuzení lidí VH přispěl, inspiroval. Pak se krásné mezi lidmi kamsi vytratilo. Možná, že se to vrací, ale v jiné formě. Na rozdíl od mnohých si nemyslím, že je to případ Milionu Chvilek, tam mám takovéto "zdání klame", zkrátka nechytá mne to za srdce.:-)

1 0
možnosti

Spěte klidně, černobílé vidění sice existuje, ale nás co ho nevlastníme je také dost. S odstupem času dovedu ocenit pozitiva i záporné činy a vlastnosti VH a VK a ostatních, včetně nynějšího establishmentu.

Víte lidé s výrazným černobílým myšlením jsou zřejmě vnitřně nedozráli k dospělému pohledu na svět, který nezná jen protiklady, ale i střed a odstíny.

Možná černobílé vidění světa signalizuje nějakou poruchu osobnosti, ale žel přírodo tato skupina lidí bývá ve svých výrocích při dostatečné inteligenci velmi přesvědčivá. Možná VK své doby toho byl příkladem....

4 0
možnosti

Mohu Vás ujistit, že spím klidně;-) a děkuji za komentář.

0 0
možnosti

Pane Tichý, vynikající článek!! R^R^R^

Někteří (považujíce se tady za "nejmoudřejší" a připo uštějící pouze svůj "jedině správný" názor), by si jej měli přečíst vícekrát. Třeba by pak přestali trapně a mnohdy velmi hrubě nebo výsměšně urážet své oponenty a průběžně mazat jejich příspěvky. Obávám se však, že toho nejsou při své povrchnosti, umanutosti a zřejmé jejich frustraci schopni.

Váš pohled je celistvý, a proto inteligentní. Zasluhujete karmu s hvězdičkou. ;-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS