Diskuse

Místo u Prahy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejhorší je, že pražáci mají sice byt v obci, ale nejsou tam přihlášeni, maximálně přihlásí k trvalému pobytu děti kvůli škole. Takže využívají služby obce, ale peníze od státu za nimi nejdou a ještě si stěžují.

2 1
možnosti

Takové Milovice s tím bojují, ale třeba jim pomohly úřední soboty, aspoň částečně.

0 0
možnosti

J13a50n 33R98á37ž

22. 10. 2019 17:41

Dvě poznámky :

1) Praha se stala velmi drahým městem. Ale to jsou všechna dominantní města všude na světě i když hlavními nejsou. Viz např. NY. Jsou tam nadprůměrné platy, ale také nadprůměrné ceny a u bytů pro většinu i v celostátním hodnocení nadprůměrně vydělávajících, nedosažitelné. Takže příjem 60tis/měs stačí 100km od Prahy na vlastní bydlení, v Praze a blízkém okolí nestačí. A tento fakt musí každý vzít na vědomí a nemá smysl naříkat, že ani s takovým příjmem nedosáhne mladý člověk na hypotéku, aby si pořídil bez vlastních větších úspor, v Praze vlastní komfortní byt. .

2) Nejhorší náplavy z Prahy, kteří se přistěhují na venkov, jsou ti, kteří i v novém prostředí se chovají jako Pražáci. Což dál rozvádět nemá smysl, neb každý nePražák ví, co tím chci říci.

2 0
možnosti

Praha je zkrátka západoevropská metropole se vším všudy a to okolí to odnáší.

0 0
možnosti

T53o90m49á53š 73G84a39y73e20r

22. 10. 2019 17:15

Naši mladí žijí Praze, vlastně tam zůstali po ukončení VŠ. Pochopitelně za nimi často jezdíme, ale stále víc se ujišťujeme v přesvědčení, že tady bychom žít nechtěli. Úmyslně píšu žít a ne bydlet, protože bydlet se někde musí....

Včera jsme s manželkou jeli na dva hřbitovy a vraceli jsme se do HK přes Jičín. Krásné město, vkusná nová výstavba, nádherný historický střed pulzoval životem, ale přesto klidná atmosféra...., zkrátka půvab menších měst.

:-)Srdečně zdravím, Honzo!

1 0
možnosti

Děkuji za čtení, chválím též menší města. Nová Paka, Jilemnice, Vrchlabí, tam to mám z chaty blízko a je to tam milé:-)

0 0
možnosti

Když se to tak vezme - tak místo u Prahy je vlastně všude ! Podobně pak platí, že co je člověk člověkem - tak si hledal svou Jeskyni ! Slavný bonmot otce mého - Ještě jsem synu v životě neviděl ptáka, který by svá vejce klad na holou větev stromu ! Tedy jsi a zajímej se o byt. V socialismu jsem si jej tedy jako svobodný pořídil a nyní řeším dcery. Polovinu mám vyřešenou a u té druhé jsme před spadnutím - Poznatky :

Netvrdím, že Vláda má stavět - Tvrdím, že nemá brzdit ! Hrdě stojíme na čele cen v EU, nu i Afrika nás předbíhá v povolování ! ČNB dala cizincům pokyn, aby si levně byty v ČR vykupovali - Kurz koruny. Aby tomu nebylo málo - EU se činí a jde na záporné úroky ! Co ti movití tak asi se svými úsporami budou dělat, kam je tak asi vloží ? Žasnu, jak je tento problém opomíjený - Přerůstá v sociálně - generační problém ! Přitom všechno, co s bydlením souvisí je užitečné. Od založení rodiny po spotřebu - výbavu. Tak jo, budeme kopat kanály a Vládní čtvrtě ! Pak i Jeskyň u Prahy dobrá jest - Holá větev na vejce to není ! ... :-)

2 0
možnosti

D61a94v22i59d 39H64o93r34á27k

22. 10. 2019 17:18

Pane Bučku, také jsem sice neviděl klást ptáka vejce na holou větev stromu, ale existují i ptáci, kteří to řeší flexibilně.

Vezměte takovou kukačku, která si užije trochu té erotiky a důsledky přenechá na starost jiným

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik