Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Raději jsem pomlčel, resp. nebyl jsem stejně na netu přítomen, a kdo chtěl, podiskutoval beze mne. Tak děkuji za příspěvky. Chtělo to více trpělivosti a taktu, hlavně o tom byl můj příspěvek. Většinová společnost je jinde, právě proto, že byla konformní, jako Karel Gott a už ji téma "antikomunismu" nic moc neříká a řeší jiná témata.

0 0
možnosti
JR

J26a55n 52R56á41ž

5. 10. 2019 18:37

Gott rozhodně nebyl , co se týká hudebního vkusu, můj "šálek čaje", ale měl vždy můj respekt jako dokonalý profesionál, perfekcionista a slušný člověk. Všechny, kdo dnes do něj kopou, či vyjadřují se o něm tak nechutně, jako zde pan Kindl, považuji za zamindrákované jedince, kteří takovými vyjádřeními projevují frustraci nad svým životem, ve kterém nebyli schopni dosáhnout ani přibližně obdobných výsledků i společenského ocenění své práce, jakého dosáhl Karel Gott.

2 0
možnosti
PN

P78e74t15r 64N49e84d10v16ě85d

5. 10. 2019 10:14

Je zajímavé, jak se mnozí, mnozí, jako pan vševědoucí Kindl ohrazují proti ohrazení se. Jsou to ti samí lidé, kteří nesnáší Babiše a Zemana. To je jádrem sporů. To směšné slovíčkaření státní, nebo se státní poctou. Určitě jsou všichni ti odpůrci tak dokonalý, že hned jak to Babiš vyslovil, všichni do jednoho věděli, že to znamená lafetu, dělostřelectvo a vše co tak moudře vysvětlil pan feťák. Tady nejde o projevení úcty panu Gottovi, tady jde o soustavnou nenávist k Babišovi a Zemanovi. To je celé.

8 0
možnosti
Foto

Státní pohřeb je slavnostní pohřeb, kterým stát vyjadřuje nejvyšší pocty při úmrtí mimořádně významné osobnosti. O státním pohřbu obvykle rozhoduje parlament, vláda nebo nejvyšší ústavní činitelé. Samotnému obřadu zpravidla předchází veřejné vystavení rakve ve Vladislavském sále s čestnou vojenskou stráží ve a smuteční průvodu je rakev je vezena ma lafetě děla . Za 60 let byly dva státní pohřby L. Svobody a Havla. Pohřeb se státními poctami se zpravidla odehrává v centrální Dvořákově síňi. Na pódium je na katafalku umístěna rakev, zpravidla překrytá státní vlajkou, aby byl zdůrazněn státní charakter pohřbu. Lidé stávají louhé dlouhé fronty, aby mohli kolem rakve projít a se zesnulým se rozloučit. U rakve se střídá čestná stráž složená z umělců-kolegů. Po projevech je rakev vynesena ven. Vidíte ten rozdíl ??? Anebo je to je jenom takové slovíčkaření ??? Nevím, proč urážíte osobu, které neseháte ani pod kotníky slovy feťák. Ten protokol o státním pohřbu platí od doby Masaryka. Státní pohřeb měl Tomáš Garrigue Masaryk, Edvard Beneš, Klement Gottwald, Antonín Zápotocký, Ludvík Svoboda a Václav Havel.

0 2
možnosti
Foto

Jakje to zajímavé. Někde se dovolí napsat pravdu o Gottovi, že věrně sloužil komunistů a za to se měl tak, jak nikdo v této zemi. Měl možnosti o kterých se jiným umělcům ani nezdálo Okamžitě se objeví inkvizitoři, hájící jejich ikonu a dotyčeného začnou urážet a ne aby se zamysleli, zda náhodou nemá ten dotyčný pravdu.

3 4
možnosti
RP

Prosím Vás to je směšné, komunistům jsme v té době vlastně sloužili všichni, ...pokud jsme nechtěli sedět. Tim, že tu zůstal zpříjemňoval písněmi tu dobu nám všem R^. Podle Vašich všech reakcích pod články od jeho smrti ta zášť ke Karlu Gottovi je opravdu nepřekonatelná.

5 0
možnosti
Foto

Karel Gott se stal legendou, doslova národním pokladem. ;-DNato jste přišel kde. Tu poctu si zasloužil čím ???? Nepatří ta pocta náhodou jiným lidem, kteří toho dokázali ve svém životě víc, než zpěvák kýčů, kterých se stejným hlasovým rozsahem jsou u nás stovkyRvRvRv

0 5
možnosti
PK

Máte stopro pravdu posmrtné údery a od kněze, to je nechutný koktejl....R^

12 1
možnosti
Foto

Jo, naGotta nám nešahejte.

1 1
možnosti
Foto

Dle mého má Tomáš Halík pravdu. Vůbec nejde o pietu při pohřbu pana Gotta. Jde o stupidní mocenské hrátky pana Babiše (který u sebe v prvním okamžiku neměl pana Prchala, který by mu vysvětlil jeho další pitomost).

Zajímá mne, kde je tedy hranice státního pohřbu. Pro koho bude určen a kde je hranice? Tedy - Karel Gott ano a třeba Eva Pilarová už ne (dej ji B-h dlouhý život)? Kdo rozhodne, jestli je tento umělec hoden být tažen na lafetě a jiný nikoli? A to, že došlo k devalvaci základních hodnot za doby Miloše Zemana netřeba snad diskutovat.

Kdyby to napsal někdo jiný, tak by se nic nedělo. Mám pocit, že kdyby si Tomáš Halík šel koupit na ulici kebab, bude z toho aféra.

17 9
možnosti
LH

A pan Halík to může soudit? Kdo kde může mít pohřeb a jaký ?

3 2
možnosti
Foto

Z pana Halíka pro mnoho lidí nevyzařuje stejné "pozitivum". Je to totiž něco jiného. Texty písní Karla Gotta si s ním mohli zpívat s úsměvem na rtech světci i gauneři, oběti persekucí i estébáci. ANIŽ BY JE TO NĚJAK SPOJOVALO. Obávám se, že jste nepochopil, čím byl motivován ten nápad se státním pohřbem. Ale možná byste nesouhlasil s článkem Martina Fendrycha na aktualne.cz.

Pravda je, že z pana Fendrycha také nevyzařuje to Vámi zmíněné pozitivum. Sdělení, že třešně zrály, bych od novináře bylo hodně slabé. I když někomu by to asi stačilo.

0 2
možnosti
Foto

BY od novináře, pardon

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik