Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za komentáře, nebyl jsem na "příjmu". Jestli zrušit nebo nezrušit je mi celkem jedno, jen bych se obával tvůrčích zásahů do ústavy. Vzpomněl jsem si na slova Viktora Černomyrdina (býv. sovětský nebo ruský? premiér): "mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky".

0 0
možnosti

Část lidí se dosud nesmířila s výsledky demokratických voleb. A právě tito chtějí zrušit přímou volbu.

2 0
možnosti

Pane Tichy. S tim kralovskym rezimem v Cesku jste opomel jednu dulezitou vec. Ten pan Czernin muze byt dobry kral. Ale co udelate, kdyz naslednik trunu nebude tak "proziravy"??. V minulosti a byl to posledni korunovany cesky kral, Frantisek I (Dobrotivy) 1835-1848, to nebylo tak jednoduche. Jeho mysleni bylo trochu z cesty, tak ho vystrcili do Prahy, aby ve Vidni nebyl na obtiz.. Rakousko ridil Metternich.

Prezidenta muzete odvolat (ta uprava Ustavy je nutna) a nahradit nekym lepsim. Zde znovu navrhuji sloucit prezidenskou funkci s funkci premiera a nastolit "prezidensky" system. Ten ma take funkci viceprezidenta, tak osobni "problemy" prezidenta se daji snadno resit. Tim prima volba je nutna!!!!

2 0
možnosti

Jardo, mě se líbil slovenský prezident pan Kiska,který těm politickým spolkům znepříjemnoval život (ten jejich, vše pro sebe atd) jak mohl. Miloš Zeman je jen chvilková epizoda v této zemi, příjdou určitě lepší ale i horší prezidenti.Pozdrav do států.

0 0
možnosti

Zrusil bych jakoukoliv.

navrhuji aby parlament, senat i vsichni volici jednomyslne zvolili krale z poslednich zijicich ceskych slechticu a titul krale by se pak dedil po meci i po preslici.

0 0
možnosti

Z hlediska nástupnictví může být jediným legitimním českým králem Karl Habsburg

1 0
možnosti

Všichni víme, že ten kdo přišel s tak úžasným nápadem jako zrušit přímou volbu, byl ten fňukal Fiala. A tudíž už k tomu není absolutně co dodávat.

2 1
možnosti

O přímé volbě jsem četl článek pana Robejška a tak jsem si dovolil ho ve zkrácené podobě sem umístit. Nevnucuji nikomu jeho názory,beru je jako jedno z mnoha vyjádření.;-D

1.Skutečná demokracie čerpá svou životaschopnost z opravdové konkurence názorů a zájmů a ne z uskutečňování plánů na kterých se dohodnou poslanci s lobbisty

2.Nejde tolik o názory stávajícího prezidenta, o dobré způsoby anebo jeho vlastní zájmy. Hlavní je existence dvou mocenských center v naší politice.

3.Stávající strany spolu sice soupeří o místo ve vládě, ale spolupracují, když jde o to, aby jejich podíl na moci stoupal, aby nepřibývaly žádné další konkurenční politické strany a konečně, aby se občané nepletli do politických rozhodnutí. Třída politiků dělá všechno proto, aby moc zůstala v jejich rukou a zbytek společnosti byl od výkonu moci trvale oddělen.

4. Rozumím profesionálním politikům, kteří chtějí odstranit přímou volbu proto, aby pro sebe získali ještě větší moc.

5.Nesouhlasím s vyjádřeními té části inteligence, která opovrhuje svými (nevzdělanými) spoluobčany tak hluboce, že jí jsou na obtíž i základní demokratické principy. Proti přímé volbě jsou často ti, kteří se neodváží nahlas říci, že většina Čechů vlastně nemá právo volit, protože na to prý není dost chytrá. Reprezentativní demokracii chápou jako vládu moudrých. Proto je pro ně přímá volba historický omyl díky kterému může "hloupá masa" zabránit zvolení toho, koho vzdělanci označí za vhodného. 6.Marka Bendu děsí přímo volený prezident. Ale mě děsí prezident volený společenstvím pár set profesionálních politiků. Ti budou podporovat takového kandidáta, který jim nebude překážet ve vládnutí.

4 1
možnosti

To je ten "Realista" co chtěl ve volbách 20 procent?

0 0
možnosti

Ústřední problém spatřuji v otázce - A co tedy vlastně od prezidenta chceme? Já osobně, kteréhokoliv považuji za "Dekorativní postavu". Vládne Vláda s Premiérem. Klasika Parlamentní demokracie. Přímou volbu pak chápu, jako kost hozenou lidu - Nechť se něčím baví.Podobně pak ani nechápu, že Mandát je nějaký silnější - Prostě kandidát, byl zvolen. Místo má určeno Pravomocemi = Prakticky tedy žádné. Je tam i "Antiprvek feudální vymoženosti" - Udělování Milostí + Vlastní nepostižitelnost s praktickou neodvolatelností. Uznávám, i užitečné, v době tkz. moderní ...

Jakýkoliv dnešní pohled na Přímou volbu = Je zdeformován personou pana Zemana. Volba totiž nese prvek další, politické strany - uchazeč se o hlasy uchází a pak logicky volitele štěpí. On toho využívá abnormálně, výsledkem je určitá skepse a rozdělenost Národa. Naprostá nedomyšlenost je, že chybí , alespoň zdánlivý prvek sjednocení - Tj., volba postaru = Dohoda všech stran a těles. Jistě, piklilo se, nicméně pak z toho vzešel Prezident VŠECH ! Dalším problémem je, že Prezident se absolutně Nikomu ! neodpovídá! Slib skládal do rukou předsedy Senátu. Někdo, tedy (asi opět Senát), se jej - Musí ptát, aby zdůvodnil kroky své! To neexistuje a prvek Absolutistický, naopak požírá prvky Parlamentní. Abych pravdu řekl, Milošovi se divím. V úctě, on se konce svého Mandátu ani nemusí dočkat. Sveřepě koná, jako za časů starých = Na věčné časy ! Je to blbě - Systém jde proti Systému ... :-)

4 1
možnosti

Ano MZ dal PMPR jiný směr, ale na druhou stranu doporučuji se seznámit s působením bývalého prezidenta na Slovensku, ten taky nebyl jen kladeč věnců, ba naopak..

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik