Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pokud tomu dobře rozumím, tak Milion chvilek pro demokracii je hnutím několika prospěchářů, kterým zatím ujely všechny vlaky a oni teď začuli závan nového větru, takže vztyčují plachty v bláhové naději, že ten vítr bude revoluční a vynese je do kýžených pozic či křesel.

A že jste je prokoukl. A že je Vám to nepříjemné, protože ruší Váš klid k práci, který si po tom všem porevolučním soumarství a otročení zasloužíte. Sice jakože teda Zeman a Babiš úplně zrovna nee, ale nějaké Chvilky demokracie, to teda vůbec. Kdo ví, co z nich kouká. To Babiš sice asi taky čerpá, ale aspoň přidá důchodcům tisícovku, ne jako ten Kalousek 40 korun. A navíc nekrade, protože je to všechno podle zákona. Aspoň to říkala paní Schillerová a ta to musí vědět.

Dobře, beru na vědomí Váš postoj k angažovaným lidem. Třeba Vám skutečně nevadí, že člověk úzce spjatý s komunisty, ať již historicky (rodina Babišů patřila mezi normalizační prominenty režimu, s StB nespolupracoval jen Andrej Babiš sám, ale i jeho otec a další členové rodiny), nebo aktuálně (opírá se o jejich "tichou" podporu), že je to zloděj a podvodník, který nejen účelově ohýbá například dotační pravidla, ale který dokonce rozhoduje o tom, které zákony a v jakém znění budou přijaty, aby z njich profitoval jeho Agrofert (odmítání zastropování dotací pro zemědělské giganty, prosazování přimíchávání řepky do nafty), který si na rozhodující místa státní správy dosazuje svoje lidi, aby zametli pod koberec jeho kauzy, který zneužívá orgány státní moci, například Finanční správu, aby likvidoval konkurenci nebo nepohodlné oponenty.

Možná Vám skutečně nevadí, že všichni tuneláři a prospěcháři, kteří kradli ze společného v barvách ODS, ČSSD a dalších dneska hrdě nosí čínskou červenou kšiltovku s nápisem Silné Česko. Viz Faltýnek, muž č. 2 ANOfertu, nebo pan Kolář, dnes ekonomický expert téhož, který sjednával smlouvy s ProMoPro při českém předsednictví EU v roce 2009.

Potom Vám rozumím. Jste stejný jako oni . A to není příjemný pocit, že?

13 16
možnosti
MV

Někteří prehlizeji, jiní vidí. Tak to prostě je. Jsem zvedavej na případné protiargumenty k tomu, co jste perfektně vypsal.

5 0
možnosti
Foto

Není o čem polemizovat. Kde kdo tleskal onomu ,,nejsme jak oni". Nejvíce pak ti, kteří se od oněch ,,oni" nelišíRv

6 0
možnosti
MV

Já také nepolemizuji. Někdo vidí, někdo přehlíží. To není polemika, to je konstatování.

2 0
možnosti
Foto

Pak jste asi přehlédl to, o čem autor píše. Základem jeho článku jsou oni údajní recesisté, coby ukázka toho, jak lze co pojmout i jak snadno lze lidmi manipulovat, bytˇ i, údajně, z recese. A tak jim to ,,někdo" třeba hodil jenom pro srandu, jiní pak i navzdory tomu, že v podstatě není koho ,,vybírat", tedy coby AKTIVNÍ PROJEV pasivní rezsitence.Jinak to není nic nového, neb to bylo mnohými způsoby praktikováno mnohými lidmi i v dobách vlády jediné strany.

2 0
možnosti
MV

Ach jo... Tak znovu : někdo vidí, někdo přehlíží. A je jedno, jestli recesisty nebo další skupiny. Dobrou noc.

1 0
možnosti
Foto

Mnozí se hlavně pouze domnívají, že ,,vidí", neb vidí jenom to, co chtějí ,,vidět" v podobě, v jaké je jim to servírováno, a oni to až hltají;-)

0 0
možnosti
Foto

Mnozí mají asi spíše až nedobrý pocit, že se jiní nenechají zmanipukovat, a prostě si nenechají vymýt mozky. A kdo měl z takových strach. Dnes titíž, kteří jako ti byvší oni jsou. Vč. dobře vymytých mozků díky novodobým norimberským trychtýřům, pracujícím na témže principu, jen více, ovšem jen zdánlivě, sofistikovaným, využívajících techn. pokroku! Ty možnosti současnosti, ač recesisticky, dokázala právě ona skupina oněch ÚDAJNÝCH ,,srandistů"R^

5 0
možnosti
JT

Jsem rád, že mi rozumíte pane Vitho a umíte se vžít do mých pocitů:-) Doufám, že Váš pocit je příjemný. Snesl jste své argumenty a na základě nich jste mne "odsoudil". Dokonalé naplnění hesla: podle sebe, soudím tebe. Jen připomenu, co řekl dalajláma: "milovat svého přítele je snadné, milovat svého nepřítele je výzva". Dalajlámovy úrovně samozřejmě nedosahuji, takže Vás milovat nedokáži, nicméně respektuji Vás a Váš názor.

4 0
možnosti
LV

Já ne, pane Tichý, to Vy se odsuzujete. Já jsem jenom snesl argumenty. Dalajlámu nestuduji, mně je bližší Ježíš. I on učil milovat své nepřátele. Ostatně ještě na kříži prosil Boha: "Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik