Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já osobně, vedle rohlíku potřebuji - i vstřebat informace. Dalekým pohledem zpět, (až k socialismu), mohu konstatovat, že se mi to vyplatilo. Jde o to, co člověk hledá. Mluvím o pragma potřebě změn Zákonů, mezinárodních - vnitropolitických událostí, cen Nemovistosí ap. - To vše k živno + běžnému životu. Nasaji, vstřebám - rozhoduji se .O závislosti na Médiích bych nemluvil - Svého druhu jde o Pracovní nástroj .

Jistě, s neuvěřitelně tekoucím přívalem infa, pak jako s ohněm. Podobně Internet - Dobrý Sluha - Zlý pán. Často se mluví o Objektivitě - Vycházím z předpokladu, že Žádné objektivní neexistuje! To si posluchač vlastně dodává sám. Každý z nás má nějakou orientaci - hodnoty. Chce slyšet tedy Ty své! Pokud zazní = Toto Médium je to dobré a správné ! Mj., krásná modelová Past - Člověk se nikam posunout nemůže - Ani nechce, Zpasivněl - Zabředl ! ...

Součástí života - i nutnou podmínkou je Pohyb. Klasika, co se hýbe žije - Co se nehýbe, umřelo. Ten pohyb je většinově chápán "Jako na běžkách" - z bodu a) do b). Nicméně Vrcholem pohybu je Lidské myšlení! To předurčuje ten Pohyb následný! Aby se člověk Hnul užitečným směrem - Potřebuje Informace. I ten rohlík, jistě. Končím pojednáním tak, jak jsem jej - V Záhlaví započal. Jdu lovit informace ... :-)

1 0
možnosti

Informace si člověka vždy najdou, ve společenském systému jim uniknout nelze. Ale můžeme si od nich odpočinout, nebýt na nich závislí. Zkušenost velí - zavedení nového předpisu, který je výhodný pro nějakou skupinu (instituci) a člověku spíš škodí, je hustě propagováno, takže tomu nejde uniknout a člověk se především dozví jakým sankcím je vystaven, nebude-li plnit nové povinnosti. Je-li něco k prospěchu člověka, tak se o tom takticky mlčí.

1 0
možnosti
Foto

Společnost není nemocná, tedy ne více než kdykoliv jindy v historii ;-)

Už na středověkých jarmarcích měli úspěch vypravěči sladkobolných i hororových příběhů, špatných zpráv a tragédií ...

0 0
možnosti

S tím středověkem souhlas. Nemoci na těle i duši však jsou. A těch civilizačních nemocí, stresu, front u lékaře, vyšetření, toho máme docela dost.Takto nemocná společnost se musí léčit a nedejbože, aby se uzdravila;-)

0 0
možnosti

Tebe si čtu ráda.

Jen už přestávám diskutovat, číst blogy a zase (na čas) jsem sekla s psaním :)

A důvod? Chci svůj klid ve všech směrech :)

1 0
možnosti

rozumím Ti, je čas vypouštět i nevypouštět. Díky za návštěvu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik