Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Opět jste oslovil dobré téma. Zjednodušeně - Naturokracie si žije svým životem, má platné zákony bez ohledu na Režim. Má dokonce i obranné prvky, vydává nám signály! Proti tomu stojí vždy - Nějaký dějinný model,"Aby tedy již konečně , ale už Doopravdy - bylo lépe"! V podstatě o tom je historie a současnost .Pak plno zásahů a nápadů ... (Které by se v přírodě nikdy neobjevily) ! ...

Dostalo se mi výchovy,opět ty kořeny,(děd 1921 ŽL) - Pak hluboce zažity v instinktech rodiče. On říká - Ideální model je ten "Samospádový". Život - živnostnění, vše běží běží samo od sebe, s minimem zásahů zvenčí. Žádné byro záplavy Novelizací! - To podstatno, se řeší hluboce vetnutou Přirozeností - Etikou a mravnem. Kdo v neděli nekorzuje na podloubí náměstí s nezbytným oblekem a klouboukem - Paní lékárníková, učitelová = Padouchem jest !

Ta doba se samozřejmě změnila, není čas - Co hůře, není ona Etika mravna. Roj spisů diktuje to správné, tedy lidem i přírodě. V onom chaosu se nikdo nevyzná! Přirozenost mizí - pravdu již nemá rozum s citem, ale Právník! Kdo má být zatčen není a naopak. Svého druhu jde pořád o Demokracii,ale už jakousi účelovou.Ty přírodní zákonitosti a normality zde již neplatí a výsledkem -Je vznik Nového druhu člověka a poměrů! Často si říkám, coby tomu ti naši předci dnes vlastně řekli ? Mám bonmot, že děd , by si zřejmě rychle objednalo svou drožku a zavelel - Zpátky na hřbitov! Tam je ještě nějaký pořádek,platný systém a klid ! ... :-)

1 0
možnosti
JT

Děkuji, žádný režim naštěstí netrvá věčně, a příroda snad přetrvá, byť se o její zničení, ale tím i sebezničení lidé snaží;-)

1 0
možnosti
RE

Spojení "budovat kapitalismus" mi nějak nejde dohromady. Ta naturokracie je ale nejvíc férová, ale pro lidi nejhůř splnitelná. Chtěj na nich, aby se vzdali pohodlí:)

1 0
možnosti
JT

Díky za komentář, správnější by asi byla transformace socialismu v kapitalismus. Přiměřeného pohodlí bychom se nemuseli vzdávat, ale toho nadpohodlí, té chamtivosti a nenažranosti se v zájmu přežití vzdát asi budeme muset;-)

1 0
možnosti
JS

Tam, kde člověk přestane přírodu ovládat, začne bujet tolik forem života, až zůstává nedostatečný rozum lidský stát v údivu nad tou dokonalostí :)

1 0
možnosti
PV

P69a46v66e66l 10V50é40b93r

5. 1. 2019 8:45

Máte naprostou pravdu. Letos (vlastně vloni) jsem nemohl ovládat přírodu na chalupě a můj nedostatečný lidský rozum zůstal v údivu stát nad formou života zvanou kopřiva...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS