Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jsem z maloměsta, kde jsem koukala k Němcům přes dráty, studovala ve dvou velkých městech, v jednom zůstala, ale proti Praze - maloměsto. Mám Prahu strašně ráda a celoživotně řeším - já bolševik bolševická:)) že když Petr Bezruč poukazuje už před sto deseti lety na jakýsi pragocentrismus... neumím před tou jeho pravdou - mimojiné i o pokrytectví nějakého,, pragozájmu,, - zavřít oči. Vidím obtížnost života pohraničí v dostupnosti práce, leékařství,ve spojích, v drahotě a výjezdům raději pro nákupy ,,ven,,...Magii Prahy doslova miluju a jako schizofrenik jsem mezi dvěma mlýnskými koly: kouzlem jinakosti a sociální pravdou.:-):-):-) hezkéléto.cézet - Honzo.

1 0
možnosti

Honzo, jak říká "klasik" "všichni jsme odněkud":-)) A tak si hájíme tu svou rodnou hroudu. Jako křtěná Vltavou, na Prahu nedám dopustit, stejně jako ten, který se narodil úplně jinde.

A statečně snáším to, co sebou hlavní město nese. Nemůže být už hůře než za minulých časů, kdy pragocentrismus bylo frekventované slovo Slováků. Ačkoli to nebylo opodstatněné.

A i tak se jedná o takové "městské" pošťuchování, které nic nezmění:-D

Hezké prázdniny, resp.dovolenou i Tobě!;-))

2 0
možnosti

Děkuji Marie za přání i nadhled. Fakt je ten, že Praha mi (osobně) k ledasčemu pomohla: VŠ, bývalé zajímavé zaměstnání a možnosti podívat se do světa, byť prostřednictvím vědeckých konferencí. Jen vím, že ani já, ani žena bychom tu žít nemohli, nevyhovovalo by nám to. Přeji hezké prázdniny :-)

1 0
možnosti

R^:-) Jeníčku, jako naplavenina žiju v Praze, ale stejně jsem stále holka z malé vesnice ;-)

1 0
možnosti

Každý odněkud je a život ho zavane na různá místa, což je dobře, protože má možnost srovnání a sám si může vybrat (byť s omezením), kde chce žít. Jsem taky náplava, ale žiju tu v BnJ rád;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik