Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J29i48r66i 86T58i98c96h38y

15. 9. 2023 16:13

Ridit stat jako universitu? Rozhodne ne jako ta dotycna!

0 0
možnosti
PD

Říká se, že volič je pán. Ale poněkud omezený. Ano, zvolí někoho, kdo slíbí, že nebude navyšovat daně, štíhlý stát a změnu. Výsledek tři nová ministerstva, zvýšené daně a don Pablo na spravedlnosti a co teď s tím má chudák volič dělat?

4 1
možnosti
ZB

Volič to měl předpokládat, mafie se nevolí!

2 0
možnosti
Foto

Mnoho slov, ale suma sumárum se jedná o velmi nedospělý blog, který navrhuje vylít dítě i s vaničkou. Máme tady vládu, která tápe a zřejmě nedělá vše dle představ ani voličů, ani opozice a pak macho vůdce, který je v opozici a nebude se štítit ničeho, aby se dostal zpět k moci. To ovšem ještě neznamená, že máme žehrat na stát a nechat ho zničit nebo nechat (jak níže v diskusi připouštíte) přerůst v anarchii. Do voleb zbývají 2 roky a může se stát, že tato vláda ještě získá vitr do plachet nebo zkolabuje a bude vládnout opět Andrej Babiš, ale ani to by nemělo znamenat, že že budeme žehrat na stát. Zkrátka (stejně jako se to stává ve fotbale) aktuálně nemáme kvalitní tým, nemáme lídry s vizí, protože ti, co by ji měli raději dělají svůj business a mazat se s politikou jim nestojí za to. Běžte, staňte se politikem a ukažte, jak se to dělá. Zatím, pokud funguje demokratický stát a jeho instituce, tu šanci máte. Za 2 roky už nemusíte mít.

1 2
možnosti
JT

Místním politikem a angažovaným občanem jsem už byl. Stačilo a cpát se někam nahoru není má bytostná potřeba. Tudy pro mě cesta nevede. A nechat zničit stát? Snad nikdo to nedělá lépe než ti, co ho vedou

1 0
možnosti

Vlády fungují blbě na celém světě. Na celém světě lidé fantazírují jak to zlepšit a na celém světě tyhle snahy selhávají. Na celém světě lidé sní, jak padnou vlády a nahradí je něco lepšího. Nestalo se to a nestane se (v dohledné době)

2 0
možnosti
JV

Taknějak jsem nepobral, co jste tím vlastně chtěl říct. Co jako s tím?

0 0
možnosti
JT

Něco jako z deště pod okap nebo z bláta do louže.

2 0
možnosti
Foto

P48e10t77r 37F66r85i84e92d10a

14. 9. 2023 10:11

Zdravím Vás.

Ještě bych zmínil kvalitu politiků, jejich osobní vlastnosti.

Čest, zodpovědnost, kompetenci, sebeúctu, ...

Až se ta kvalita zlepší, nebudou zbytečná ministerstva, nekompetentní ministři, politici snadno podléhající vidině momentálního osobního prospěchu, snadno manipulovatelní politici, ... Současné příklady je možno doplnit.

Ale oni se rekrutují z nás.

Demokracii už máme, učme se býti demokraty.

Lid je lepší než dav. A jak se píše v Ústavě: "Všechna moc pochází z lidu".

Ústava je hlavní zákon. Mohou v ní být i články, které zohledňují dobu - situaci.

Tak, až se nám něco nebude líbit a půjdeme demonstrovat, běžme tam jako lid a ne jako dav. A mysleme na Ústavu.

PF

4 0
možnosti
JT

Je to jak píšete, jen bych doplnil, že dnes kvantita zvítězila nad kvalitou snad ve všem. Tak máme zdánlivě široký výběr TV pořadů, politiků, vysokých škol, potravin, atd. Čili velké množství, ale kvalita chybí, resp. je převálcována. Přesto existují kvalitní TV pořady, kvalitní školy, kvalitní politici (spíše na té lokální úrovni), kvalitní potraviny. Všechno je vývoj, také zkušenost. A jsou i slepé uličky vývoje.

1 0
možnosti
Foto

Karma a pan Červenka nemusel psát celý blog, stačilo napsat nenávidím Babiše a všechny jeho voliče.

1 7
možnosti
LV

V tom je právě ten rozdíl. Velký rozdíl mezi tím, když Vám řeknu, že mi vadí určitá věc, kterou děláte, a tím, když řeknu, že mi vadíte Vy.

Zkuste se nad tím zamyslet.

4 0
možnosti
JV

J73o22s95e38f 62V15o15g98l

14. 9. 2023 8:31

Stát zatím funguje, nefungují některé mechanizmy, na základě kterých je stát spravován. Píši již po několikáté, změny musí doznat Ústava (především ve vztahu k pol. stranám), parlament (jeho vnitřní uspořádání), volby (systém a kandidátky), justice (nefunkční systém) a v neposlední řadě i úloha prezidenta (má v rukou, jak rozpuštění parlamentu, tak jmenování případně nové vlády.)

A pak bude také rozhodující, jak to dopadne u našich sousedů, jak na východ, tak na západ. Jinak souhlas

2 0
možnosti
Foto

Souhlas, pane Tichý. Až na jednu věc. Když nebude stát, co bude? Anarchie?

1 0
možnosti
JT

Ta by samozřejmě přijít mohla, otázkou je jak dlouho by trvala, než by se společnost nějak znovu dala dohromady, než by našla novou společenskou smlouvu. Mně připadá, že ten chaos ze strany státu je poměrně velký a to, že významně chudne střední třída považuji za chybu a porušení společenské smlouvy a sociálního smíru. K rozpadu státu může dojít velmi rychle, takový déletrvající celoplošný blackout vyřadí státní složky během pěti dní a bude záležet na odolnosti jednotlivců a připravenosti a soudržnosti lokálních skupin, v daném čase a daném místě. Dle mého soudu na tom bude lépe venkov než velkoměsto. Naději vidím v evoluci a v tom, že snad už významná část lidí tuší souvislosti a že přírodní a vesmírné zákony nelze porušovat do nekonečna.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik