Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ano, děkuji, že kdo hledá pravdu (uvnitř sebe uprostřed), ten nalezne kus Pravdy i vně sebe😉

1 0
možnosti
Foto

Nemám problém s vaším úhlem pohledu. Vnímám to podobně. Mám to jen trochu jednodušší než vy. Už mi vyhazov z práce nehrozí ...

1 0
možnosti
JT

Mně v podstatě také nehrozí vyhazov z práce. O mojí pozici není moc zájem, nikam jinam se už nehrnu a vypadá to, že funkční období dokončím a pak se snad toho důchodu také dožiju. Je tam více možností: jen neuvolněná funkce, předčasný důchod, předdůchod, příp. i úřad práce. To se uvidí za čtyři roky.

0 0
možnosti
Foto

Hezky napsané. Okusit to naplno na vlastní kůži je dost náročné

1 0
možnosti
JT

Záleží v jaké je člověk situaci, platí-li hypotéku a chce-li si udržet dobrou práci, pak si nějaké otevřené rebelství většinou nedovolí. Pak také záleží, jaký má vliv. Např. MUDr. Hnízdil je zkrátka dost známý a šel by proti sobě, kdyby tím rebelem nebyl. Osobně žádné dluhy nemám, práci mám takovou, že se na mé místo nikdo nehrne (možná kdyby krachla Škodovka, by se pár zájemců našlo, ale asi by se museli dost uskromnit) a dávno neřeším, co si o mne kdo myslí, a proto nemusím říkat a psát to, co chce druhý slyšet. Samozřejmě můj dosah a vliv je nicotný, tak mi reálně nic moc nehrozí.

1 0
možnosti
MZ

Je třeba být ve střehu, může se stát že čemu jste tleskali včera se dnes už netleská.

2 0
možnosti
PC

Jako vždy

Dříve kacíři a čarodějnice, později škůdci, rozvraceči a imperialistické živly, dnes dezinformátoři, dezoláti apod.

...a přesto tolik lidí, kteří stále nejsou schopni v tom vidět paralelu - a ponaučení.

5 0
možnosti
MB

Já bych ty paralely neviděl tak jednoznačně. Na jedné z nejslavnějších "rebelských" fotek je...Che Guevara. A rebelem byl i mladý Stalin atd.; mezi kacíři (jak v náboženském, tak přeneseném slova smyslu) bylo i nemálo fanatiků, kteří byli schopni pro své přesvědčení udělat hodně zla...Zkrátka mezi rebely a kacíři nemusejí být jen kladní hrdinové, ale i hlupáci a lumpové🙂

0 0
možnosti
Foto

Jak píšete. Někdy je to stejně legrace: zatímco vymknuta z kloubů doba šílí, člověk zůstává normální (chápaje věci v kontextu a nepodléhaje masovým hysteriím a manipulacím), a tudíž na něj ze všech stran jako na jakýsi střed gyroskopu útočí tu jedni, tu druzí, kteří lítají ode zdi ke zdi ve svých černobílých extrémech a po všech, co si zachovali přirozený rozum, házejí všelijakými šarlatovými písmeny. A tedy co včera ještě schvalovali, dnes je tabu, a co včera bylo tabu... atd.

Přitom všechny tyhlety snahy onoho stávajícího kompostu jsou stejně marné; přirozeným přírodním (a tedy vlastně vesmírným) zákonům člověk neporučí, i kdyby to tady stotisíckrát likvidoval, snažil se poručit větru dešti a tvořil tu další a další chapadla oné pošetilé chobotnice. Evoluce se zastavit nedá, i kdyby si někdo nahrabal všechen majetek světa.

Bude to dobré, akorát je někdy trochu skličující ten obtížný, bolestivý vývoj kolem sebe pozorovat. Jak tančit mezi uvědomováním si toho všeho a zároveň nepouštěním si toho příliš blízko, to je ta ne vždycky snadná balanc, kterou je třeba tříbit. :)

Hezký víkend, pane T.

6 0
možnosti
JT

Super komentář . V šílené době je těžké nezešílet. Ale to je náš hlavní úkol. Zůstat normálním člověkem, což je dnes ten rebel a blázen, který se nevzdal úsměvu, radosti ze života a zdravého rozumu. A kde na internetu se takoví lidé schází, jsem ve svém článku (skrytě?) napsal.

hezké dny

4 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik