Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A Vy to tak cítíte? Já ne, když mě nějaký "vod státu" začal štvát, vzepřel jsem se. Když chcete, aby to bylo lepší, tak nepomůže zalézt někam do lůna přírody, ale musíte se pokusit něco s tím udělat.

0 0
možnosti

S lidmi se celkem dohodnu (nebo i vyběhnu), ale anonymní přibývající předpisy takto řešit nejdou. A to, že jsem na určité nesmyslnosti poukazoval, tak to nebylo vzato v potaz. Marná snaha. Lepší je čekat, nehrnout se do první řady, občas to dopadne jinak. Život nelze vtěsnat do paragrafů a porušovat přírodní zákony také dlouhodobě nelze.

2 0
možnosti

Vynikající, naprosto přesné!R^;-)

Ano, základními, ale naprosto odlišnými emocemi, z nichž se pak odvíjí zcela odlišný postoj k životu, jsou strach a láska.

1) Z lásky se odvíjí radost, vnitřní klid, pokora, zdravé sebevědomí, sebeúcta a sebedůvěra a láskyplný vztah, úcta a respekt k bližním (nejen těm nejbližším).

2) Ze strachu pocházejí veškeré nízké vibrace, jako jsou hněv, zášť, nenávist, závist, svárlivost, chamtivost včetně nízké sebedůvěry, ačkoli pečlivě skrývané a maskované pravým opakem.

Pokud člověka ovládá strach (většinou se tak děje na podvědomé úrovni), pak je velice snadno manipulovatelný.

5 0
možnosti

Máte sice pravdu, ale ti lidé to dělají dobrovolně. Vzdávají se své svobody za kousek žvance a třeba střechy nad hlavou.

Občas tu někdo naříká nad nemožnou vládou a další státní správou, ale žádnou pravici tu nemáme a počítám, že by ji ani skoro nikdo nevolil.

Svoboda je krásná, ale nepohodlná a někdy až nebezpečná. Je stálý zápas, ale holt jen pro někoho.

Nikdy jsem nebyla zaměstnaná, ani léta za totality a musela jsem se postarat sama o sebe. Tenkrát za neustálé kontroly, abychom náhodou nějak neprojevili nějaký negativní postoj k socialistickému zřízení. Pak nastala svoboda, nějaké pády a vzestupy, neměnila bych.

Takže souhlasím, preferuji stát, co nejmenší, ale je nás málo.

V minulém vašem článku mě nazdvihlo, to dělení lidí, které je takto podáno nesmyslné. Jinak souhlasím s šetřením, ale zase nejsem fanatik, který nepotřebuje a nechce nic.

2 0
možnosti

Tady se shodneme a to mě těší, stejně jako Vás.

2 0
možnosti
Foto

Také se stává, že parazit udolá svého hostitele. I tohle nám hrozí v nastoleném trendu vývoje společnosti.

1 0
možnosti

Že by se u vás dostavovalo pomalu prozření ̈z vaší radostné volby ?

8-o

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS