Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To "zdánlivě ignoruje" stojí za zamyšlení, hodně.

"Copak očkování dětí a těhotných žen podmínečně schválenými (tudíž experimentálními) vakcínami není dostatečně šílený nápad? A co úřední šikana dětí školou povinných?"

Absurdita toho všeho shrnutá do dvou vět. Jak pravil klasik, tohle by se dalo tesat.

A na téma "hledat to, co nás spojuje" jsem už před nějakou dobou začal koncipovat článek. :)

Píšu v kocovině, tak doufám, že to dává nějaký mysl. :D

Skvělý text.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den Jiří, myslím, že se na nás budou dívat jako my na své předky, částečně trnouc hrůzou že tak mohl někdo žít, částečně shovívavě.... A taky jim bude splývat století páry a náš čas, protože už budou někde úplně jinde. (Těžko říct, kde. Tak jim přejme aby to tam bylo fajn:-))

1 0
možnosti

Samozřejmě jako otec (a snad v budoucnu i dědeček) jim přeju ať se jim život líbí a jejich cesta životem záleží jen na nich.

1 0
možnosti

R^Výborná úvaha, Jene.

3 0
možnosti

Dobré téma. Na otázku, kam emigrovat, bych doporučil Indii někde u moře, kde není moc lidí - prý je to levné a hezké. Jezdí tam třeba Hutka. Jak se budou potomci dívat na naši dobu? Je otázka, v čem budou žít - když hůř, budou si říkat - jo 20.léta, to byl ráj a vice versa. A co se týče covidismu - Brusel už na nás chystá zelenismus - green deal. Pokud budou důslední, asi se jim rozpadne Unie. Ale uunie není žádná izolovaná entita, budou na nás mít vliv pořád Rusko, Čína, muslimové - hledající svůj kebab stánek, Afričani (trpící suchem), a možná i klima planety. Samozřejmě přežijí ti praktičtí lidé, kteří nepotřebují počítač a kancl, aby se uživili.

1 0
možnosti

Je to samozřejmě velký otazník, i my se díváme na minulost jinýma očima, než její žijící současníci. Budoucnost si tvoříme v přítomnosti a variant je mnoho, těch horších i lepších. Podporujme lepší. Tady bych byl zajedno s tímto: ti, kteří slibují ráj na zemi, vás zavedou do pekla (tak nějak se vyjádřil tuším E.M. Remarque). A pak platí také to okřídlené "pomoc hledej na konci své paže". Díky za zajímavý komentář:-)

1 0
možnosti

Opět velmi dobrá úvaha, inspirující každého inteligentního člověka k zamyšlení.

A k vaší větě, cit.:

"Možná se to z mého psaní nezdá, ale snažím se jít cestou lidskosti."....

jen dodám, že právě lidskost (+ inteligence) dominují ve všech Vašich blozích, pane Tichý.

Za článek děkuji a dávám samozřejmě velkou KARMUR^

4 0
možnosti
Foto

O tom už mluvil Jan Werich. Jak se my díváme na středověk. Ale představme si čas jako gumu a středověk uprostřed. Ale jak se natahuje, tak se jednou v tom středu objevíme my. A budou se na nás dívat tak, jako my dnes na středověk.

No no no no! -Všimněte si jak jsem tolerantní.

Ale pro naše potomky to bude platit stejně, neboť lidstvo se už asi 15 tisíc let nezměnilo.

Např. Jan Lucemburský dal uvěznit svého tříletého syna, pozdějšího budoucího krále a císaře Karla IV na hradu Lokti.

Jak vidno, jen jména se mění. R^

3 0
možnosti

Možná jsme se už trochu změnili a díky tomu přežili několik zaručených konců světa (minimálně 2000, 2012) a ještě nezahájili 3. světovou válku, a ani ten Covid nám nepřinesl celosvětovou apokalypsu směřující k vyhubení většiny lidské populace na Zemi. A to se někteří opravdu snaží:-P

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS