Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politice se nelze vyhnout, i když ji člověk nesleduje. Ona jej dožene sama, zákony, výší daní, omezováním ap. Z mého pohledu ještě "Dobrá doba", kdy se Topolánek přel s Paroubkem. Bylo vytvořeno alespoň nějaké zdání ! Dnes už tomu skutečně nerozumím. Zcela se vypařil příklad k následování, nějaké mravno a cílový etos - Hrad. Za naprostou kuriozitu pak považuji Hnutí ANO. Směřuje kam ? K ochraně investic prošetřovaného ? Podobně zájem V. Jandáka i oblíbený herec. S vyjímkou KSČ už byl všude. Tedy vzhůru do Hnutí, aby nám tedy bylo lépe ? Opravdu, nějak to celé zhrublo a zúčelovatělo. Jsme v rekordní inflaci, daňovém břemeni, na kopci byrokracie - Lidem se to líbí ! Vážně, já to nechápu ... :-)

2 0
možnosti

Lidé si myslí, že se jim to líbí, jsou líní přemýšlet, proto jim nedochází, že je to jen hra ve prospěch mocných. Většina lidí klouže po povrchu, proto stačí povrchní hesla a pocit, že si nás konečně někdo všiml a něco pro nás dělá, zatímco ti před ním, už se ukázali, že hrabou jen pod sebe.... Jeden můj kamarád kdysi prohlásil (v dobách Špidly), že radši bude volit chytrého gaunera než slušného blbce. Možná to platí i dnes a většina tak podvědomě volí, nevím. Fakt je, že výběr je tristní a volí se podle médií. Jedna skupina jde s mediálním proudem a volí ty, kteří jsou podporováni, druhá naopak pomáhá těm, kteří jsou médii haněni (a tato skupina je větší). Pomíjím to, zda jsou haněni oprávněně či ne, ale to je tak zamlžené a dá se na to dívat z obou stran a záleží, kdo čemu chce věřit. A ti novináři jsou buď hloupí, nebo to dělat musí, protože jsou hypotečními otroky.;-)

2 0
možnosti

Systém - dvě kdysi velké partaje - které ovládaly politiku země, není snad nikde v Evropě.

0 0
možnosti

Obávám se, že spousta i VŠ vzdělaných lidí politiku nesleduje a volby ignorují. Taky neznám všechny kádry ODS, ČSSD, Pirátů, jenom ty medializované. Taky volím spíš pocitově, protože kdo má čas kromě volební kalkulačky řešit, co kdo řešil před 5 lety a jak plnil sliby? Jedině nadšenec, jenže ten politik to příště může udělat jinak.

1 0
možnosti

Volby můžeme ignorovat všichni, ale víme ze Senátu, že ikdyž se někdy zúčastní voleb jen 10 % voličů (tuším, že už jsme se někdy k této hranici přiblížili), tak volby platí. Co by se stalo, kdyby se voleb do sněmovny nezúčastnilo 90 % voličů? Styděli by se takto zvolení za svou "nelegimitu", nedovolili by si to, co dnes? Bylo by 90 % obyvatelstva neposlušných a vůbec by parlament a vládu nerespektovali? nevím, ale byla by to jistě zajímavá situace.

0 0
možnosti

Jako bývalého voliče ODS mě vždy zajímalo jaký bude vývoj po Klausovi. Jejich předseda vyhlásil na sjezdu vítězství ve volbách. Ty jsou ještě teoreticky daleko a tak je možnost mnohých překvápek. Jedno je však asi jisté, konzervativní stranu zde ve vašem vyjmenovaném souboru nemáme. ODS už to jistě není.

Když sleduji předsedu ODS jak s kamenou tváří pronáší suchopárné věty, připomíná mi to humor hodný Leslieho Nielsena. Nová tvář, pan Novotný je sice skvělý a talentovaný herec a jeho parodie na Mussoliniho předvedená na sjezdu ODS jako by vypadla z nejlepších britských komických skečů, ale to je vše.

Stávající situaci celkem dobře popsal Ondřej Neff v úvodníku Cesta zmateného voliče dne 10.10. 2019.

Další strany vč. těch vládních nemá smysl vůbec komentovat. A tak sice zaostáváme za bohatými zeměmi evropského Západu co do výše mezd, o ubohém stavu důchodů ani nemluvě. Na druhé straně, ale tento deficit úspěšně vyvažujeme špičkovými pozicemi na žebříčku úpadku politické kultury;-D:-/, smát,nebo plakat?

7 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS