Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak to vlastně s covid-19 je? Chřipka, (zánět dýchacích cest) se každoročně eviduje.

Je stanoven limit normálu 1800 nemocných na 100 000 obyvatel. Pokud je tento limit překročen teprve tehdy se vyhlašuje, zvýšená epidemie chřipky.

V roce 2020 doposud počet nemocných na zánět dýchacích cest nebyl překročen.

Proč byl vyhlášen takový povyk pro nic, když covid-19 "nakazil"! 3-4 obyvatele ze 100 000 občanů. Něco zapáchá v zemích Český, jinde. :-/

3 0
možnosti
Foto

A jak to má koronavirus COVID-19? Koronavirus má u 80 procent pacientů lehký průběh (lehčí než chřipka – buď úplně bez příznaků anebo s lehkými příznaky), u 10 procent je potřebná hospitalizace s běžnou léčbou a pouze pět procent pacientů má opravdu závažný průběh.

0 0
možnosti

Bezvadný článek. Vnímám to stejně. Všechno záleží na postoji každého z nás. Chceš se strachovat, nebo jsi vnitřně svobodný a dáváš přednost lásce? Je to jenom tvoje vlastní svobodná volba, čemu dáš přednost. Ty jsi pánem svého života, za který jsi plně zodpovědný.

A ta cedulka, pane autore, - ta prostě nemá chybu!;-)

KarmaR^

1 0
možnosti

Stále zákeřnější viry tu s námi budou zřejmě pořád, přečtěte si dnes na internetu (seznam.cz) o vývoji v Číně - nové mutace viru a ještě horší (ani nemocného nepoznáte, zato ten nemocný dokáže nakazit hrozně moc lidí najednou, pokusy o léčbu trvají prý ještě déle než u původního koronaviru). Byla bych hodně opatrná při otevření hranic: pro koho je neotevřít.

1 0
možnosti

Velmi pravděpodobně se budeme muset smířit s realitou, že zde máme škodlivý vir vyskytující se pravidelně v určité oblasti, kde se udržuje i bez přísunu zvenčí a těšit se na to, že ho přežijeme, resp., že se objeví účinná vakcinace..

1 1
možnosti
Foto

Koronaviry jsou RNA viry, které získaly název podle svého typického vzhledu. Je jich známo cca. 100. Lidské koronaviry jsou běžnými původci tzv. nemoci z nachlazení, zánětů horních cest dýchacích. Běžné lidské koronaviry zahrnují typy 229E, NL63, OC43, HKU1 a obvykle způsobují mírné až středně těžké infekce horních cest dýchacích, jako je běžná rýma. Z infikovaného člověka na člověka se přenáší vzduchem při kašli a kýchání. Mezi příznaky onemocnění patří sekrece z nosu, bolest hlavy, kašel, bolest v krku, horečka a pocit "nemoci". Onemocnění obvykle trvá krátkou dobu a v průběhu života jej prodělá většina lidí. Lidé mohou v průběhu života prodělat více infekcí koronaviry. Nejvyšší výskyt je na podzim a v zimě, ale nákaza je možná kdykoli v průběhu roku. Lidské koronaviry někdy způsobují také onemocnění dolních cest dýchacích, jako je zápal plic či bronchitida, a to častěji u lidí s kardiopulmonálním onemocněním, oslabeným imunitním systémem, u dětí a starších dospělých.

0 0
možnosti

Lepší možná zbytečně strašit, nežli potom panikařit

2 0
možnosti

Samozřejmě rozhodnutí musí být rychlé a jednoznačné (zda bylo dobré, nebo špatné se ukáže až pak). A opatrnost je na místě. proto souhlas. Ale nesmí se to přehánět. Viry a bakterie tu s lidmi byli vždy a budou. To, že člověk civilizovaný má oslabenou imunitu, je také pravda. Kdo měl před 120 lety cukrovku, kdo byl obézní? Lidi byli hodně samozásobiteli, měli hodně přirozeného pohybu a pobytu v přírodě, to pak ta imunita mohla na něco stačit, na něco nestačila. Jistě druhé kolo nepodceňovat a připravit se na něj, nicméně nepřehánět to a pořád to nepřipomínat. Vždyť to vypadá, jako by to někdo již připravoval.

0 0
možnosti
Foto

Asi moc čtete, Orwella i Huxleyho. ;-)

0 0
možnosti

Jsou i jiní autoři, ano máte pravdu v tom, že si leccos přečtu a nevím, zda tomu věřit. A protože připouštím i nemožné, tak se prostě ptám, hledám odpovědi na otázky. A někdy z toho je jen ta otázka.;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS