Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samotný Stát, chápu jako něco, aby se lépe žilo. Všichni nejsme Panovníci, abychom si vytvořili své samostatné - Cesty, ochranku, chudobince - nemocnice, školu pouze pro sebe ap. Čili, jakýsi útvar s hranicemi. Pak do čela kohosi, aby se stýkal se státem jiným. Taky nějakou Správní radu s kasou. Ta shromažďuje prostředky od lidí samotných a zajišťuje jim onen Servis. Pak jsou všichni v politice Sluhové - Slouží veřejnému blahu - Nechávají se za to platit. Očekávaně pak, mechanismus malý - úsporný a rozumný. Lidé nejsou sužováni, konají si to své a žijí !

Je zajímavé, položit pomyslnou otázku do společnosti = Stát s jeho mechanismy, je ti břímětem, nebo živitelem ? Je ti Sluhou, nebo Pánem ? Ty vlastníš jeho, nebo on tebe? Dá se pokračovat donekonečna - Občan potřebuje Prezidenta, nebo prezident Občana ? Za zvýšení důchodů jsme vděčni Premiérovi, nebo těm všem poctivcům co odvádějí daně ? Já se tak někdy bavím na pivu - Dozvídám se, že za vše dobré vděčíme Státu a zejména těm, kdo to vede ! No a Premiérovi pak zejména. Tak se ptám, zda on sáhl do svých úspor a někoho něčím oblažil !? Zajímavé odpovědi !:-)

2 0
možnosti

Ano, malý stát, co dává smysl a co je služebníkem jeho občanů. Co je dbalý řádu a poskytuje rovnoměrně práva i povinnosti všem a to v malé míře, nezahlcuje, je decentralizovaný, z centra se stará jen o to, co je nezbytné a není zajištěno obcemi a regiony. Jenže se to nějak vymklo a jak to vrátit zpět? Volbami to nějak nejde. Celospolečenská změna začíná změnou sebe samého.:-)

1 0
možnosti
Foto

Kdykoli se jakákoli menšina prohlašuje většinou, končí to kolapsem. R^

1 0
možnosti

Přesně vystiženo!

Karma R^R^R^

1 0
možnosti

P72e77t82r 97B90u68r10i22a58n

18. 1. 2020 20:11

Karma, samozřejmě.

1 0
možnosti
Foto

Každý z nás je vždy součástí nějaké té menšiny. Například třeba já se hlásím k mužskému pohlaví. A je to znát. Nikdo mě v tramvaji nechce pustit sednout.

1 0
možnosti
Foto

Ale oni by Vás pustili sednout, jen byste nesměl začít mluvit a předčítat Ročenku. ;-D

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS