Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Z mého pohledu ta dřívější orientace byla jednodušší. Zde jsme my - Tady zase ti pomatenci. Mou orientaci předurčily rodino - intimní zážitky s Rudými bratry. Děd znárodněn, otec revanšista - O jejich zážitcích se snažím psát Paměti . (Hrůza) !

Dívám na KSČ = Zákonem vyhlášení zločinci, snažím se o rozum. Pak chápu bývalé mládežníky s šeříky 1945, jejich naděje. Nicméně již prvotní podvod - Program K. Gottwalda a následná realita po r. 1948. Chvála za oteplení let 60, uvolnění s neobyčejnou kulturou např.Trezorových filmů. Pak ovšem 08/1968 chápu skutečně - Jako KONEC ROMANTISMU !, celé socialistické cesty ! Konec hraní si a s podporou tanků Totalitní normalizace ! Komise - Obrovský úder do páteře a svědomí ... !

Novodobé dějiny zplodily bratrance zla - Komunismus a fašismus. V půdorysu záměrů mezi nimi, není žádný rozdíl. Cílem je uchopit moc, diktovat a mýtit odpůrce. Jistou dobu to funguje, pak rozpad s mega škodami na všem. Historie ukazuje potřebnost ochrany slabšího - O tom není sporu. Ta cesta ovšem vede přes Sociálně demokratické tradice a nikoliv přes Diktát ! Taky tvrdím, že Evoluce - Je silnější, než-li Revoluce ! Faktem je, že se žije poměrně dobře - Nicméně, se vše jaksi nepřehledně proplantalo. Ten sociálně - socialistický sen nezanikl. Dnes se ovšem valí z EU a dochází i k neuvěřitelným jevům ! Např. dělník - živnostník, si ze svých Daní sponzoruje Oligarchu ! Co více, KSČm to dokonce i podporuje ! Já říkám, že Komunisté skutečně patří do Valašského muzea - Agent StB Bureš zase tvrdí, že do Vlády ! Pro mne, jsou to jevy - skutečně nepochopitelné ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že pro komunisty bylo získání moci účelem, aby se mohli s gustem po někom vozit. Pokud ano, pak se nejednalo o komunisty. Cílem bylo - pokud pomineme nutnost čelit vnitřní i vnější kontrarevoluci - rozvíjet ekonomiku pod celospolečenskou kontrolou, aby se nevytvářely živelně rezervní armády nezaměstnaných.

0 2
možnosti
Foto

To záleží na tom, kolik příležitostí jednotlivci naleznou k sociálnímu vzestupu ještě naleznou napravo (směrem ke svobodě) a kolik jich začne být nalevo) nalevo (směrem k řádu)..

Makačka na bednu je, kdy se to přesně obrací, kdy se přirozená momentální rovnováha mezi snahou privatizovat zisky a socializovat ztráty (pravičáci) přesune na stranu o socializaci zisků a privatizaci ztrát (levičáci).

1 1
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik