Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za příspěvky a koukám, že se to povedlo, tedy zaujalo. Což mj. svědčí o tom, že mladý Klaus je osoba nepřehlédnutelná a vyvolává kontroverzi. Byla to jen nezávazná úvaha, sám nevím jakým směrem se to vyvine (i u mne). Volby mi připadají jako výběr mezi tím, kdo se už párkrát ukázal, příliš to nezvládl a nyní zase vykřikuje jak bude lepší a tím, kdo vykřikuje, že je nový a že z tohoto titulu to bude dělat jinak. Co je menší zlo a co je lepší volba? Dřív za doby velké levice a velké pravice jsem měl jasno: jako korekci jsem volil obojetné lidovce. Nyní jsem spíše na straně nevoliče, který si říká, komu by to tak hodil, kdyby šel volit. A jestli to vzít pragmaticky (Trikolóra) nebo srdcem (Hnutí odpovědné společnosti) nebo flegmaticky (nevolit).

1 0
možnosti

Jane vidíte taková úroda ! Dovolte ještě dvě poznámky - 1) Tak nějak má vypadat blog + diskuse. 2) Nechť si každý volí koho chce, nicméně ať jde k volbám ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem vstoupit do vaší diskuse, ale nějak jsem se rozkecal a diskusní systém mi krátil písmenka; tak jsem jako reakci napsal svůj vlastní článek:

https://pechar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728781

0 0
možnosti

Bohužel, pokud Trikoloru podpoří proruské servry, tak může i vyhrát volby, že? :-)

Je dobré vědět, komu klan Klausů a Zemanů slouží! :-)

3 1
možnosti
Foto

Když komunista řekne, že 1+1=2, jistě nebudete volat po reformulaci matematiky.

Ano, příchylnost k Rusku (a kladné hodnocení z Ruska) považuji za něco, nad čím je třeba se zamýšlet, ale není to apriori diskvalifikace.

Zatímco v době okupace v roce 1968 jsme byli hranicemi sousedi s okupantem a jeho satelity, dne máme mezi ČR a RF dvě státní hranice, tak nemám strach, že by k nám přijely „bratrské“ tanky.

Nadto je „příchylností k Rusku“ ráda nazývána leckterá kritika EU, což považuji za diskusní faul. Původní EHS? Nádherný počin. Současná EU? Mám strach z nastupující totality. A ano, Rusko není východisko, to je na tom s demokracií dosud v daleko horším stavu.

JAKO pravičák nemohu z přesvědčení volit levici (ČSSD a KSČ) a z rozumu ani ANO či SPD. Strany, které se označují za pravici (ODS či TOP09) za pravici nepovažuji. Volil jsem Svobodné, ale po rozchodu s Machem

0 0
možnosti

no Trikolora, jak to slušně povědět, je takový podivný nevyprofilovaný kočkopes, strana kde jsou vedle sebe pravičáci , nacionalisti i levičáci a rusofilové. To nemůže fungovat.

3 0
možnosti

Především jde o protestanty proti liberální demokracii! :-)

1 0
možnosti

Trikolora = SPD = KSČM = antisystémové strany, které si stále drží 15% :-)

3 1
možnosti
Foto

Trojbarevné bych z toho ZATÍM! vynechal. Možná vám dám časem zapravdu, stejně jako můžete po čase vy uznat, že jste se mýlil. Zatím bych dal Trikolóře „čas hájení“. Dosud ještě nevím, budu-li tuto novostranu volit, či budu jejím hlasitým odpůrcem. Do voleb je ještě dost času.

Každopádně pokud jde o SPD a KSČ(m), jsem vděčný za každý hlas, který jim ukrojí z volebního chlebíčka. KSČ považuji za výsměch dlouho okupovanému národu a SPD je další stranička jednoho tématu a jednoho muže, to není politický program. Podobně ANO, což sice není stranička, ale jen jednomu patří.

0 0
možnosti

Nechci se mýlit. Řekl bych však, že zvažujete volbu trikolóry ze stejných důvodů, ze kterých byly voleny Veverky, ANO, piráti, částečně i obě strany Okamurovy. Tím důvodem je víra, že ta strana bude konečně lepší, než ty předchozí.

Nebude, pane Tichý, nebude. Možná byste měl i zvážit chování té rodiny v době Sarajeva či v první prezidenské kampani.

6 0
možnosti
Foto

J91o59s96e51f 54B98á80r23t92a

22. 9. 2019 10:04

Asi nejhorší volba jsou Piráti. Už se znemožnili dost a to ještě není konec.

2 2
možnosti

Bohužel, to jako jejich volič v posledních volbách můžu potvrdit. Už nikdy víc.

1 0
možnosti

J84i82r59i 40B93o41r

22. 9. 2019 9:58

Človíčku,človíčku.:-/

1 0
možnosti

Názorově bych se s Vámi v mnohém shodl, přesto mi volba Klause ml. dělá problém. Osobně mu nevěřím, je na můj vkus až moc velký dogmatik a demagog, člověk neschopný věcné diskuse bez urážek a nálepkování. Na druhou stranu chápu lidi, co budou volit jeho stranu. Konzervativní euroskeptická strana (opomenu-li SPD a KSČM, s kterými opravdu nesouzním) u nás opravdu chybí.

6 0
možnosti
Foto

Trikolora bude jistě euroskeptická. Ale konzervativní? A potřebujeme konzervativní stranu klausovského typu?

Potřebujeme stranu, která staví na morálce, slušnosti, pravdě a rozumu. A která bude eurorealistická, nebo ještě lépe "euroasertivní". A nebude to strana "jednoho muže".

1 0
možnosti
Foto

I14v79a42n 17M47a79r15e47k

22. 9. 2019 7:18

P.Tichý karma. . . .Za nějaký čas uvidíme zda A.Babiš anebo "Trikolóra" jiná volba zatím není. R^ [>-]

2 6
možnosti
Foto

Jak to, pro vás ještě SPD a KSČM, vaši současní partneři.;-D

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS