Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Když ono dárce zákona neznamená, že jej daruje lidem, ale dost často tím dává dárek sám sobě :)))

1 0
možnosti
JT

Aby se mu líp žilo. Bohužel na úkor druhých. Kontrola a buzerace se musí o něco opřít.

1 0
možnosti
MB

Představuji si to tak, že na počátku všeho byl schopný člověk - následně jeho rodina. Konal, aby se uživil, pak přišel na to, že bude dobré si k tomu zajistit bezpečnost, lékařskou péči, vzdělanost potomků, péči o toho staršího ap. Model byl shledán jako dobrý, převtořil se v útvar - stát - společenství , pak stanovené regule Zákony .Vše k tomu, aby se lépe žilo ...

Pro mne jsou pak nejlepší Zákony přírodní! Neideologické, dané, platné bez ohledu zda vládne Komunista, či Kapitalista. Hodnota - 9.81 m/s2 = Zemská přitažlivost, kámen z ruky bude padat vždy stejnou rychlostí! Vláda, na to nemá žádný vliv! Jinými slovy řečeno - Ideální je to, co běží přirozeným SAMOSPÁDEM. K tomu vetnuto mravní přesvědčení - (V podstatě Osa Desatera). Nekrást, nelhat - Samo - Autoregulace ...

Zhruba tak to fungovalo za 1 Republiky. Tak nějak nahlížím i na dědkovu živno - Účetí knihu. Jméno rodiny - firmy - pověst jednotlivce = Stálo na vrcholu nepsaného. (Mj. žádné razítko předek ani neměl)! Měl ovšem stisk ruky a dohodu uzavíral pohledem do očí. Tím dal v sázku vše ...!

Toto padlo - A je regulováno - určováno předpisy. Pak je dobrý ten = Který není lapen! V celé změti se už nikdo nevyzná - Tedy, ty "Hodnoty", vytváří Právník! Čím je fikaněji erudovaný - Tím se pak daří lépe! Dnes si představuji dědkův pult = 1) Živnostník + vedle stojí 2) Právník + 3) Vzadu sedí ajťák na EET + 4) Čekají na příchod Konzultanta. Tento systém už dokázal nemožné! Dříve vypadlý kámen z ruky se odlepuje od země a v dlani přistává! Základní Zákony jsou zcela popřeny + Morálka je někte úplně jinde. Je třeba ji Regulovat - Nejlépe nějakým Zákonem novým ... :-)

1 0
možnosti
JT

Přesně tak, právní stát není o počtu právníků a právních předpisů, ale o úctě k právu a vzájemném respektu. Platí zde nepřímá úměra - čím složitější regulace, tím se hůře vymáhá, neboť většina ani neví, jaké by měla mít povinnosti. Proto tolik mediálního strašení, kontrol, pokut, udání. Stát dnes není služebník, ale organizované násilí (sice nerad cituji tohoto zločince - V.I.L., nicméně nikdo jiný to lépe nevymyslel).

0 0
možnosti
Foto

Problémem je, že o právu se hlasuje. Stát tedy nemá právo, ale legislativu, která má k právu, jako prostředku hledající spravedlnost, v mnoha případech velmi daleko.

1 0
možnosti
Foto

R^ Když zákonodárci zastupují lid, tak je to až jasné. Jen ne tak jasné, ,,který lid";-)

1 0
možnosti
Foto

P.S..: vlastně to jasné je. ,,Lid" zastoupený lobisty;-)

1 0
možnosti
Foto

:-)R^ Zajímavá myšlenka. Zajímavé je i to, že pouhé slovo může působit za určitých okolností až velkorysou blahosklonností - obdarovávání poddaných.....

3 0
možnosti
Foto

Až nás prosté občany budou vyvolení svými zákony obdarovávat - bylo by logické, aby tuto blahosklonnou činnost pro nás vykonávali ve svém osobním volnu po své práci nejen zadarmo, ale také bez imunity - a tím pádem by měli totálně po ptákách /a případně i po žížalkách/ ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik