Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K53a46r55e27l 30C60a11c31h

27. 4. 2019 11:57

Souhlasím s panem Bučkem, že běžný občan presidenta nepotřebuje. Běžný občan nepotřebuje ani Senát. A přesto slyšíme neustále argumenty, že Senát je pojistkou demokracie a vyvažuje náš politický systém. No a přesně toto je úloha presidenta. V období, kdy politická scéna funguje tak, jak by měla (to jest slouží ve prospěch státu a svých voličů), může být jen reprezentativní figurou. Ale v období, kdy politická scéna místo služby voličům a státu se převážně věnuje skandalizování politických protivníků a politickému bojkotu vítěze voleb, má president nesmírně těžkou úlohu. Musí totiž i s těmito politiky, kteří si vzájemně házejí klacky pod nohy, zajistit fungování státu jmenováním vlády, která má naději na nějakou politickou životnost a tím pádem i nějakou funkčnost. Není to vůbec lehké a vyžaduje to silnou osobnost, která s minimálními pravomocemi musí tuto těžkou úlohu zvládnout. Klaus i Zeman tuto úlohu splnili dobře. Mnoho takových osobností ale v našem politickém rybníčku nevidím. Z Vaší čtveřice bych hlasoval pro Samkovou. Má právnické vzdělání, což je dobrý předpoklad a je to silná osobnost, která by sebou nenechala někým manipulovat. K těm dalším se radši nebudu vyjadřovat.

0 0
možnosti

Vyvažovat je třeba, ale spíš bych to viděl na potřebu transformace, decentralizace, debyrokratizace a relokalizace. Věřím, že si to život vynutí, jen by to chtělo, aby ten chaos doprovázející změnu paradigmatu, byl co nejmenší.

0 0
možnosti

Nevidím důležitost v pohlaví hradní paní - pána. Problém spatřuji = Co z podstaty funkce, má Prezident vlastně dělat? Opravdu si myslím, že běžný Občan jej nepotřebuje! Vládne Vláda - Čekají se rozumné Zákony. K žití - podnikání ...

Současný stav budí dojem, že Vlády máme vlastně dvě! Mezi nimi, je zvláštní vztah. Na straně jedné Zeman na sjezd Hnutí ANO pozván nebyl - Na straně druhé jej považuji za piklivou - Silnější figuru! Jde zejména o osobní skandály Babiše, který nikdy nestál base tak blízko, jako je tomu nyní! Je vidiratelný a žije z Milosti Hradu.

Viz - Zeman nechce po předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi 101 poslaneckých podpisů pro podporu vlády, aby Babiše nemohl nikdo při sestavování kabinetu vydírat. Dělá to tedy - on samotný! Opakovaným jmenováním, prosazováním svých lidí do Vlády, Toman, Benešová ap. Říká se tomu politika - Dokonce Státotvorná!?:-)

0 0
možnosti

Já bych radši, aby stát netvořil, jedno kdo bude vládnout. Soukromě jsem se rozhodl, že budu volit jen tu stranu, která slíbí legislativní smršť v opačném gardu, tj. rušit, rušit, rušit. Třeba že zákony odteď platí dva roky a za dva roky budou platit jen ty, které se podaří znovu přijmout. To by to prořídlo a snad by se vybralo jen to rozumné:-)

0 0
možnosti
Foto

Naše příští presidentka je přeci jasná: Jiřina Bohdalová.

Splňuje veškerá kritéria a navíc má s kontaktem s hlavou státu zkušenosti - znáte nějakého našeho presidenta, se kterým se nedala vyfotit?

3 0
možnosti

Paní Bohdalová splňuje jak ženu, tak komičku a vztahy nadstandardní... jen těch 88 (+3+5) :-)

0 0
možnosti

Položme si otázku, co je nám bližší - kavárna či hospoda? Rovnou odpovím: s Jaru jdu klidně do kavárny, samotnému je mi bližší hospoda:)

1 0
možnosti

Takový vinný sklípek, to je ono! Jen jsem si trochu politicky zafantazíroval a snad v tom lidi poznají nadsázku, humor (svérázný), možná i ironii. Sice jsem na ty komiky zvědavej, ale zas tak to nehrotím.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS