Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svatá pravda R^ Snad už bych jen dodal, že i když má člověk jasné priority a je si vědom, že je lepším jen díky překonání sebe sama, neměl by onen "lepší" stav brát za statický a věčný.

0 0
možnosti

Stejně jako v tom vtipu o právnících, kde jeden nepotřebuje být lepší běžec než lev, ale stačí, když bude lepší běžec než kolega. Hodně lidem stačí být lepší člověk, než je jeho kolega. Což posuzují podle jeho názorů, protože ty naše jsou vždycky rozumné. :-)

1 0
možnosti

Rozumné a pravdivé, kdo hlásá něco jiného, lže;-D

1 0
možnosti
Foto

R^:-) Stupńování nejen přídavných jmen je holt dost facha, ale na druhou stranu až brnkačka. Když je se s kým, popř. i proti komu se srovnávat;-)

1 0
možnosti

dobrý-lepší-nejlepší, zlý-horší-nejhorší. Proč nemáme dobřejší či zlejší, což by bylo logičtější, ale nečeské, nehezké. Tož jen k tomu stupňování.

1 0
možnosti

Vzpominam, jak nam pan profesor Vokurka vzdy kdyz byly na prumce nejake problemy rikal ze jsou dobri lide a ti ostatni. O lepsich nemluvil nikdy. Ty museli vymyslet ti ostatni. ;-D

0 0
možnosti

Jako býv. Mladootec jsem si skutečně myslel, že človíček se rodí jako čistá - Nepopsaná kniha! Že vlastně Výchova jsou pak řádky skládajícího se příběhu a osobnosti bytosti. K mé hrůze jsem seznal, že kniha v kolébce již popsána jest! (Opravdu jsem čuměl). Jsou tam vklíněné všechny špatné vlastnosti. Lenost, lživost, sobeckost ap. V podstatě ony Hříchy. Kdo je tam vkomponal - opravdu netuším ...!

Jstě, čas se pohne a je zde dospělý člověk. Jako laik jsem přesvědčen, že dobro i zlo je v povaze každého z nás. Jde o příležitosti - Sebereflexi, zda se co spustí! Pak jsem se propracoval k poznání, že Nejlepším řešením = Je vyřešit sám sebe! V podstatě základ všeho, solidarity. Teprve poté, je možno jít konat jinam. Pořád jde o onu Harmonii, do které se člověk vpravit má. Mnohým se to za celý život nepodaří, jsou popsáni od zmiňované kolébky - Ne zřídka jde io profesní pomahače Dobra. Není bez zajímavosti, že sebe i mnohými - Jsou pak považováni za Lepší člověky! Závěr - Normální, vyrovnaný a spokojený člověk je vlastně = Podivín ! ... ... :-)

1 0
možnosti
Foto

;-) Po kom to dítě jenom je? Aha. Tak asi tak;-)

1 0
možnosti

Začít u sebe je jednoduchá věc, ale pro dost lidí přesto složitá :)

2 0
možnosti

Složitost je výmluva, v případě společenského systému schválnost. jak jinak ovládat druhé než strachem a složitostí;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS