Diskuse

Jsem xenofob?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skutečné umění více než souvisí s pravdou. Používá nástroje, kterými dokáže nahlédnout do podstaty věcí, dějů, událostí, vztahů ....... Jsou citlivější? Možná. Ale pokud ano, pak asi proto, že jsou vnímavější. To ovšem neznamená, že by byli přecitlivělí, spíše je to u nich opak lhostejnosti a zploštělého vnímání nebo otupělosti. Někoho zraňuje cizí utrpení kdesi za obzorem, jinému je to jedno, když má dost pohodlí a stravy. Politická angažovanost se projevuje buď v jejich tvorbě nebo se svobodně rozhodnou nějak se přímo na politickém životě podílet. Asi to bude tím, že je to naprosto legitimní projev jejich svobody. Jsou závislejší? Podnikatel si udělá průzkum trhu nebo dostane poptávku a vezme si u banky úvěr na suroviny, stroje a vše, co potrebuje, aby mohl vyhovět odběrateli a vydělat. Když dostane umělec grant na film nebo na nějaké jiné umělecké dílo, je to totéž. Stejně jako podnikatel někdy vyrobí šunt, i umělec může stvořit například veledílo velebící zločince, což je potom také šunt. Jestli jste xenofób, nevím. Ale určitě jste, jaký jste, jak jste pravdivě , přesvědčivě a nezpochybnitelně napsal. Já mnoho xenofobie kolem sebe ani zde na blogu nevidím. Téměř vůbec. Spíše vnímám různé posedlosti novými pojmy: Kavárníci, lepšolidi, horšolidi. Přiznávám, že mne to připadá už jako bezútěšné rácháni se a cachtání v něčem, co bylo předhozeno na hraní v nepříliš dobrém úmyslu.

4 0
možnosti

Děkuji za názor, jste přemýšlivý a vnímavý muž a víte, že každý na to jdeme za sebe, své vědomí, nastavení, zkušenosti. Víte, mne také nebaví ty posedlé hrátky. Připomíná mi to vejce a slepici, být v neustálém konfliktu je vyčerpávající. Když nedokáže jedna strana odpustit, proč to nedokáže ta druhá? Mnohým by se ulevilo. Žít a nechat žít, vždyť je to jednoduché. Jenže byrokracie (a její vedoucí příslušníci) chtějí ostatní hlavně řídit a už to řídí tak, že nad tím zůstává rozum stát.

0 0
možnosti

Doba je stejně srandovní a projevuje se na pojmech. Naši dědkové by zřejmě řekli =

Vypozorovali jsme, že výskyt Cikánů je doprovázen kriminalitou - Podobně - Masový příchod cizinců vyznávajíc jinou kulturu a hodnoty u nás vzbuzuje nedůvěru a obavu. Zřejmě s tím bude spojen řetězec potíží, přínos problematický - Naopak, tlak na čerpání sociálních výhod bude asi pravděpodobný. Zvyšujeme ostražitost a bdělost.

Z dnešního pohledu - Hle! Typický prvek odporu, nepřátelství, strach, nedůvěra ke všemu cizímu. Založme nejlépe nějakou Neziskovku - K provádění Osvěty tohoto zcela zaostalého a nemoderního člověka! Vždyť je to Typický = Xenofob ! Sám, jsem si otázku položil = Sám si odpovídám - V duchu výše uvedeného - K našim dědkům a jejich poznání se hlásím - Jsem xenofobem, ijá ! ... :-)

5 0
možnosti

R^pochopeno (ale u Vás mne to nepřekvapuje):-)

1 0
možnosti
Foto

R^;-D Jako noha. Ač asi jak pro koho. Holt nejni každej ..lepšočlověk", ba až ,,kavárník". Lepšočlověk se poznat dá. Dle jeho potřeby svou ,,lepšoidnost" opakovaně zdůraznit a prezentovat. A k tomu potřebuje ty ,,horšočlověky", aby se mohl jasně ,,vymezit". Xenofobie v tom má své místo. Když se nečemu/někomu nerozumí, často ani nechce, tam pak nastupuje i tento ,,dar". Ovšem u autora toto nehrozíR^

5 0
možnosti
Foto

R^ Vám. Tak jsem si přečetla něco ze včerejší diskuze a musím opakovat, co mi říkávali doma - někteří lidé jsou tak chytří, až jsou blbí.

Také jsem si přečetla jeden z Vašich včerejších komentářů, kterak jste dříve trošku ohrnoval nos nad lidmi "neintelektuály". V něm vidím také odpověď na otázku, proč se někteří "inteligentní" (dávám do závorek, protože znám lidi, kteří sice píšou s hrubkami, třeba "lyška", ale jsou moudří a inteligentní) chovají povýšeně: Oni s tím normálním životem, normální prací a normálními lidmi málo přišli do styku; tak jako dříve Vy. Pak se divte, že se objeví i takové perly, že by lidé s nižším vzděláním měli být zbaveni volebního práva.

2 0
možnosti
Foto

Možná by prospělo všem, kdyby se práce vnímala jako práce, nikoli rozdělovala na normální a nenormální. :-)

3 0
možnosti

Sice nevím, co to je, ale nejste.

To by vás tak blogerky nezbožňovaly.

Karma.

:-)

3 0
možnosti

Jste mi připomněl Vlastu Buriana - tak za prvý nevím, co to je, a za druhý mne to uráží;-D. Děkuji za milý komentář

3 0
možnosti

Ptáte se, proč se někteří představitelé elit nechovají moudře? Já myslím, že na to je jednoduchá odpověď: protože ne všichni lidé jsou moudří. To platí jak pro celou populaci, tak pro různé subkategorie. V žádné specifické množině nejsou všichni moudří. Nakonec, charakter není dán vzděláním nebo inteligencí.

5 0
možnosti

Souhlas, navíc ti moudří obvykle ustoupí a hlupáci se hrnou dopředu;-)

2 0
možnosti

Jsem ráda, že jsi jaký jsi :)

5 0
možnosti

Díky a nápodobně, Jani

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS