Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že lidskou společnost nelze, želPřírodě, srovnávat s přírodou, jejím řádem, koloběhem a regenerací. Nelze to z mnoha důvodů a zřejmě z týchž důvodů je lidstvo, na stávajícím stupni vývoje, odsouzeno ke zkáze.

0 0
možnosti
JT

Možná, že přežijou ti, co se chovají jako živočichové. To je spíš hořký vtip...

0 0
možnosti
MB

Obecně = Žijeme v nejlepší možné době. Pokud není extrémně Zhýralý system - pak VTR, vynálezy, lékařská péče - sociální systém + bez válek! To blaho nese. Pak i odraz v ukazatelích = Životní úroveň + délka věku. Argumentoval jem Komunistovi, že za 30 let se dožití prodloužilo o neuvěřitelých 6 let! On zase pravil, že je to výslednice sádlo-vaječno bývalé základny - Uznal jsem, cosi na tom může být ... !

Co je dobré = zase nese své doprovodné prvky. Obrovské tlaky na finanční udržitelnost! Důchody + Zdravotnictví. Proměna společnosti - Stáří vpřed! Kdo získá starší populaci = Získá i místo v politickém systému. Základ voličů Zeman + Babiš. V podstatě režim může být jakýkoliv, ale Ekonomika musí šlapat. (Ta tom ÚV KSČ vyhořel). Socialistická ekonomika nebyla schopna sanovat - I nesporné dobové vymoženosti. Pak tedy projedení se k zaostalosti + obětování i ŽP ...

Pak se rozehrávají hry = Mnozí věří, že současná Vláda tu Konjukturu i vyvolala! Nu a blížíme se k mezníku, logicky se to zbrzdí. U Babiše se očekává, že pokud nebude růst HDP - Nastoupí další dluhy. To rozhazovačno bude pokračovat. Problémem je, že je to dost Umělé! Dotace + pokřivenost podmínek a hlavně - Lidé jsou zbavováni svých přirozených Instinktů! Opět se pojem - Odpovědný občan a hospodář, jaksi vypařuje. Sílí přesvědčení, že to vše zařídí Vůdce - Stát. Proč se pak ženit, k čemu rodina,kdo dotace nebere - okrádá sám sebe ap. Postupně tak vzniká - Opět Nový člověk. On je křehčí a méně odolný, jako jeho předkové. Žije v iluzích nároků! To je voda na mlýnek právě těch čelních činovníků. Opravdu zajímavé, kdy všechny ideologie mají za cíl vytvořit - Nového člověka! Za sebe říkám, žije se dobře - Nicméně ten směr pokládám za šílený a ve svém důsledku Zhoubný! ... :-)

2 0
možnosti
JT

Jo, taky se mám dobře, ikdyž z hlediska peněz a méně práce bych se měl lépe ve státním, nicméně z hlediska spokojenosti se mám lépe tam, kde jsem nyní. To že takhle to dál nejde a změna je potřebná, vnímá mnoho lidí. Na druhou stranu jsou přirozené i obavy z pokusů udělat nového lepšího člověka. Jak píšete vždy to mělo dobrý úmysl a vždy to dopadlo špatně. Možná by stačilo dát mu více volnosti, tj. svobody a odpovědnosti a dát mu příklady a vzory (to by znamenalo úplně převrátit média). Já takové vzory nalézám v pořadu Martiny Kociánové Kupředu do minulosti na internetovém rádiu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik