Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nic není nemožné - Říká Toyota. Opravdu zdařilý slogan, až s filosofickým podtextem! Já jej nezávisle přebonmotoval, že - Každý člověk, zejména pak ten mladý - Je limitován pouze sám sebou. (Dcery už jej znají). V podstatě jsou dvě cesty jak životem projít. 1) Smířit se s Nihilismem, nemá smysl konat - vše je pro mne už předem dáno - Určilo to Hvězdné nebe, nebo i ÚV KSČ a vše si mohu vyčíst z Horoskopu! 2) Přijmout bonmot mého otce - Cokoliv se ti synu v životě nepodaří - Je to tvoje vina! Měl jsi konat, vyjadřovat se jinak, stát jinde. Já to přijal, pak život úděsný! = Protože se není na koho vymlouvat! Dokonce dále rozpracoval - Pojem Nejde to + problém = Neexistuje! Co to je problém? Asi nějaká překážka na stanovené cestě k cíli. Možností je, si před tuto sednout a čekat na odstranění - I celý život. Nebo s ní cloumat, vrtat, podkopat, obejít! To vyžaduje reálné úsilí i vyčerpá. Nicmnéně balvan je odstraněn a jde se. Člověk je nezabit - posílen a problém zmizel - už Neexistuje! Jistě, poposune se a HLE, je zde další! Co s tím? A už bych text pouze opakoval - "Nic není nemožné - Říká Toyota" ... Já ještě dodávám, jistě, i to Štěstíčko je třeba mít. ONO existuje, nicméně tím pohybem je třeba mu jít Naproti ! Pak je život - boj se šutrem opravdu hezký ! ... :-)

1 0
možnosti
JT

Oběť vždy najde viníka svých potíží. Jenže, téměř za vše si mohu sám a co mne nezabije, to mne posílí. Někdy člověk zajde do slepé uličky, pak je třeba se zastavit, opustit tuto cestu, vrátit se na poslední křižovatku a jít novým směrem. I s vědomím, že narazím na nové balvany - výzvy, s nimiž se budu muset nějak vypořádat.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^;-) Nic není nemožné, jak pravil reklam. slogan jedné firmy. Jinak je možné si přát. Cokoli.I nemožné. Jeden prastarý vtip pak zněl: ,,nemožné ihned, zázrak do tří dnů". I když zázrak stvoření trval dnů šest, a sedmej den stvořitel odpočíval:-)

1 0
možnosti
JT

...a asi odpočívá dodnes, ale třeba se probudí;-D Děkuji za trefný komentář

2 0
možnosti
JS
Foto

Tak. Neb nikdo nejsme andělé, a lidi sou ,,jenom" lidi;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik