Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J41o94s66e38f 87P54o86t84r

16. 12. 2018 19:01

Mistr Jan Hus byl upálen. Byl odsouzen inkvizičním soudem. Poslyšte co to bylo inkviziční soud. Trval dlouho, výsledek vynesla několikačetná porota, měl obhájce nebo se obžalovaný mohl hájit sám, k soudu byli předvoláváni svědkové obou soudních stran, nakonec mohl obžalovaný beztrestně svoje učení odvolat. M.Jan Hus neodvolal a byl uznán nebezpečným pro tehdejší společnost a podle jejich pravidel upálen. I dneska máme názory, které se odsuzují do vězení, kdy se konstatuje, že jsou nebezpečné pro společnost - extremisté.

Samozřejmě, že dneska, hlavně tzv.neomarxisté inkviziční soud považují za vrchol tmářství a zpátečnictví, aniž by brali v úvahu činnost svých duševních předků - komunistických socialistů. Ti 500 let po Husovi dokázali vyvraždit na 100 milionů lidí a to v drtivé většině bez soudů, nebo s pokřivenými soudy, gulagy, věznění, pronásledování, hladomory, expanzní války.

Když spočítáte vyvraždění 100 milionů lidí na dobu komunistické expanze vyjde vám víc jak 4 000 tisíce lidí denně po dobu 60 let. Tyto skutečnosti jsou naprosto zapomenuty a jako etalon zpátečnictví se bere upálení M.J: Husa.

Ale aby si moderní a pokroková liberální demokracie nemyslela, že je bez viny, připomínám každoroční popravu asi 30 tisíc nenarozených dětí

0 0
možnosti
MB

Husitství je jedno z mých "Celoživotních témat". Abych pravdu řekl - dodnes nevím, co si o tom mám myslet. Nadšen J. Žižkou - Inovační prvky vedení boje, J. Hus - Miluj pravdu. Ovšem = Přínos - ztráta? Čím více jsem hloubbal, tím větší zmatení - Žižka jako Lapka, Hus zaměstnanec firmy, která jej nechala upálit, Pravda vítězí - Není od J. z Poděbrad ale až z Ásie ! Nakonec Pravda v ryzím stavu neexistuje - Je ve vějíři nabídky . (Vítžězova - portažencoiva - demagogova - Filmo Vávrova) ...

Jako na zavolanou ! pak autor Vondruška. Popyšňuji se, dcera cíleně sesbírala jeho Epopej. Očetli jsme a zúčastnili se i jeho besed! Mé položené dotazy :

1) Kam zmizela první Všelidová Káď bohatství z Tábora? Asi náš prvohistotunel! On říká - To se zjistit nedá, každopádně - bylo vždy dobré Konšelovat. Lid vítal J. Žižku, že je osvobodil od Rožmberků! Radost netrvala dlouho - Začal vybírat Daně nové - na stavbu Tábora a provoz vojsk. (logické) ... Čili břímě trvá dále ...

2) Říkám mu - A kdo to je vlastně Čech? Odkud pocházíme a jak se to pozná? On - Z pohledu tehdejšího Vladaře, byl Čechem každý, kdo mu řádně platil Daně ! Já - Je i dost zajímavé, že nelze slučovat pojem Slovan = Čech. Mj., dodnes probíhají genetické rozbory DNA Přemyslovců - Karla IV a jeho dvora. Pak se samozřejmě objevuje směska! ZJEDNODUŠENĚ, se dá konstatovat = Že jsme 1/3 - Němci, Židé a pak i Češi. (Vždy mne to rozesměje u Holých lebek - Čechy - Čechům)! Pak ta četba je přínosná a rovněž bych byl kališníkem - Jako za studií - Po krčmách ! Ale to jsme již u Výletu pana Broučka. Epochální, Stavatoplukovské a taky od Čecha ... :-)

2 0
možnosti
JT

R^ pěkný rozbor, České království mělo vedlejší země - Lužice, Slezsko. Kdo je Čech? Asi ten, komu maminka vyprávěla pohádky česky:-)

1 0
možnosti
JS

Jsou různé druhy mučení i různé druhy fanatismu...

Být v tehdejší době, hořela bych...

V současné době hořet nemusím, leč kdyby někteří mohli...

:)

1 0
možnosti
JT

Tomu věřím, svobodomyslnost u žen se takto trestala, teď je to humánnější, stačí jedovatá slova

1 0
možnosti
RE

Razim heslo: "Život musíme brát s nadhledem. Na to, abychom ho brali vážně, jsme tu příliš krátce." Čili nějaký boj o moc, majetek a tak je kravina, kterou si ten život ještě víc zkracujeme. A což teprve tehdy, kdy byl průměrný věk dožití kolem 40 let? Ale lidi furt blbnou a furt!:)

1 0
možnosti
JT

S tím naprostý souhlas, jen jsem se nějak dostal do děje čtením knížky a spojilo se mi to s neuvěřitelným titulkem jedné společnosti "genderový audit dopadl dobře". Takže k napsání jsem měl poměrně silnou inspiraci:-)

1 0
možnosti
VV

Dobrý den , já už to čtu po druhý

0 0
možnosti
JT

Pokud je to pocta, moc děkuji, pokud se Vám zdá text nepochopitelný, pak se nedivím, někdy to tak připadne i mně;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik