Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zde obdivuji svoji zenu ve znalosti operovat tu nasi "evropskou" pracku. Musim se priznat, ze jsem odmiitnul obsluhu se naucit. Snad pro tu dobu stravenou v CR.

V zemi kde ziji, jsou dnesni pracky snad jeste vic slozite. Nastesti nejsem velky fanda elekronickeho ovladani, tak v nasem "laundry room" mame tu nejjednodusi (take nejlacinejsi) pracku. Ovladani vyrobene pro predskolni deti (proto ji ovladam). Ma tri knofliky. Jednim nastavite mnozstvi vody (tri stupne) druhym nastavite teplotu prichazejici z ohrivace vody (take tri stupne) a potom ten hlavni pro nastaveni cyklu. Jsou ctyri moznosti. Nastavite ten, ktery potrebujete, otocenim knofliku a potom zatlacite knoflik a pracka zacne prat. Rucicka na knofliku vam ukazuje presnene na ktere casti cyklu jste. Kazdy cyklus ma nekolik casti na machani a posleni cast cyklu je rychla odstredivka. Predelanim pradla z pracky do susicky na nekolik minut nam nahrazuje zehleni permanetniho pradla pred dokoncenim suseni venku (300 dni slunecno a teplo) Tento zpusob prani jsem zvladnul bez potizi a s hrdosti.

1 0
možnosti
TH

Chapu humor, ale jestli si nekdo jeste v 21. stoleti lame hlavou nad tim, jak funguje pracka., A nadto muz, ktery o sobe bude vzdy tvrsit, ze mysli racionalne a logicky na rozdil od zen.

0 1
možnosti
JT

Nouze naučila Dalibora housti,... tak i mne by asi naučila práti. Jinak, když bylo třeba, děti byly malé, tak jsem pomáhal, jak to šlo a pral jsem, ovšem v "pravěké" mechanické mašině. Pak jsme dospěli k automatce, která usnadňuje práci, a pak už nebylo třeba mé pomoci s praním, protože to byla docela makačka a mužská hrubá síla si s tím poradila lépe, s automatkou zase asi lépe pracuje ženská intuice;-)

0 0
možnosti
Foto

Tedy s dovolením. Sice si sám v naší domácnosti ještě nevařím, ale sám peru a to již mnoho let a zatím se na to vážně (tedy zatím) nevys...! Asi 10 let jsme měli pračku Whirlpool a tu jsem pravidelně po uplynutí záruky, asi každé dva roky musel odpojit, zafixovat jí buben, převrátit a jemně přebrousit a vyčistit jí komutátor motoru. Od uhlíků motoru se ten komutátor uhlíkovým prachem totiž zanesl tak, že pračka odmítala odstřeďovat. Snímač vyvažovacího mechanismu na buben byl totiž na tom komutátoru a pokud díky tomu tam nalepenému prachu házel, buben se do vyšších otáček neroztočil. A tak po každém vyčistění komutátoru pračka zase hezky fungovala. No a protože 12 let je na jednu pračku přece jen dlouhá doba, Whirlpool odešla do pračkového nebe. A přišla k nám pračka nová značky AEG (podotýkám, že s bezuhlíkovým motorem a navíc se zárukou 10 let). ;-)

1 0
možnosti
Foto

A co je na tom tak složitýho? Vytřídit, nacpat, přidat prací prostředek, nastavit, zapnout? Vždyť to umí i ženský.;-D;-)

5 0
možnosti
JT

Když muž jako nedokonalý tvor je nastaven na jedničku-nulu, zapnout-vypnout, to by šlo, ale nastavit všechno okolo k tomu je třeba dokonalejšího tvora: ženu;-)

1 0
možnosti
PL

P15e77t76r 89L68a55n43g47e37r

4. 11. 2018 19:04

Když jezdím do lazní, peru si tam sám, je to docela intuitivní. Ale doma to zásadně neumím.

1 0
možnosti
JT

;-D i tady asi platí zatloukat, zatloukat, zatloukat

1 0
možnosti
MS

On tak ani není problém zvládnout ovládání pračky (v nejhorším podle manuálu) jako správně vytřídit prádlo, aby se nezabarvilo, nebo aby se pralo pod správnou teplotou a po odpovídající dobu. ;-(

4 0
možnosti
Foto

;-DR^tak na Tatramatce by to byla pořádná jízda;-)R^zejména když není dobře zajištěná a zespod izolovaná-pobavil jste mě. a moc- já bych článek o mužích kteří to s pračkou neumí asi napsat nemohla, teda mohla ale ty reakce;-D8-o

4 0
možnosti
MB

Technická - Tatramatka byla důkazem socialistické zaostalosti výrobku. Nepodařilo se vymyslet náběh rychlosti bubnu a tlumič kmitů. Jelo to rostě naprudko. Ty později dodávané kříže pod kolečka cosi řešily - nicméně prát a opustit domácnost bylo nemožné! Obušené kachličky koupelny + zlomená hadice vody = Klasické pojisitné události a zdroj ostudy mezi spodními sousedy! Jinak souhlas - I já tam posadil mladou ženu! ... :-)

2 0
možnosti
MB

Jde o věc názoru. Za báječné vynálezy považuji ledničku - mikrovlnnou troubu a automat pračku. Dnes praní v podstatě ani práce není - Jde o žehlení. Jako textilák pak říkám - Upřednostňuji horní plnění - (kdykoliv zastravím a vložím ponožku). Odvod vody pochopitelně již přes zeď - zejména u nové koupelny, (žádná vana)! Nejlépe pak sušit venku a odhadnout zbytkovou vlhlost - Pak žehlit! Netřeba napařovačka. (Kdysi fixírka poctivce a sklenička vody). Kdo si chce hrát - vyhraje si. Avivážemi vůní a antistatickým přípravkem. Vlákno elektrizuje a nepřitahuje pak špínu. Mj., na bílém obleku - košili - je špína méně vidět jako na barvě černé! Klasika konstrastu lupů! Osobně za blbost považuji sušičky - Prádlo ničí a jsou energeticky náročné + kuchyňskou myčku nádobí! Nechápu co tam mám umývat + hlavně ten princip odloženého a ihned neřešeného problému = Použité nádobí. Vždy se mi líbí argumenty obhájců - Nikdo neumí stanovit denní náklad v Kč na ledničku - myčku + po 6 letech ji odepsat a vyhodit. Argumentuje se úlevou a volným časem - Co se s ním ovšem dále děje - to nikdo neví ... :-)

1 0
možnosti
DP

Já osobně sušičky a myčky za blbost nepovažuju. :-)Ne vždycky je tak pěkné počasí, aby se prádlo dalo sušit venku, i když tomu taky dávám přednost. Sušárnu v domě nemáme a je dost nepohodlné rozvěsit prádlo po bytě. Myčku nádobí miluju - nesnáším mytí nádobí.

0 0
možnosti

Neumí, protože to umět nechtějí:-D

3 0
možnosti
JT

Jasně Marie, řeší důležitější věci, třeba vztah ČR k republice Mali ;-D

3 0
možnosti
JS

:) můj chlap pračku ovládá dost dobře!

1 0
možnosti
JT

že by čestná výjimka? Gratuluju:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik