Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^moudré a výstižné-i to naše psaní blogů je nastavování zrcadla a kdo ho nastavuje v takovém úhlu, že jsou vidět i věci které mnozí vidět nechtějí, ten nebývá všemi milován-ale abych to odlehčila, čím jsem starší tím víc se zrcadlům vyhýbám:-)

1 0
možnosti

Děkuji, nevím proč, ale vzpomněl jsem si na klasiku - Mrazíka, narcis Ivánek se tak rád díval do zrcadla, jak je hezký. A když v něm uviděl medvědí hlavu, tak v něm nastartoval proces změny.

0 0
možnosti

Celou dobu vycházím z předpokladu, že máte technické vzdělání. Lidé pak typově inklinují k "Suchému vidu faktů" , (cm, kg) a empaticky se moc nekošatí! U Vás evidentní dar příznivého opačna - Zřejmě budete i Dobrý člověk ! P. Kolářová má pravdu - Jde o Chlestakova a jeho sluhu Osipa - hráli si na Revizora ...

Se zrcadlem je odvěký problém. Sami se mile klameme - při hygieně denním náhledem. Dojem = Tvář známá - beze změn. Ty změny jsou pak nejlépe patrné v odstupu - Střetnutí spolužáků. Realita - ONI nějak zestárnuli a dokonce se charakterově vydali někam jinam! MY nikoliv, jsme přece stále stejní a nezakolísali .

Moudře píšete, že společnost je spojována a zároveň rozdělována. Dělá to ta jinakost lidí a běh času. Opět se objeví vklíněná stálice, že čím je člověk starší - žádné změny si nepřeje, žádá pochod po své pěšině. Naopak, mládežníci cestu vůbec neznají, ale vědí, že jejich směr je ten jedině správný! Zajímavý je ovšem fakt tužby! Že už tedy někdo - něco přichází a že to bude lepší! (Osobně si to vykládám jako vklíněný prvek "Spasení" - do člověčí povahy). Pak zase přicházejí Židé s bonmotem - Každá změna je k horšímu... ! Tak co si vybrat ?

Mé celoživotní poznání je, že řada lidí pak vlastně chodí od zrcadla k zrcadlu a hledají ten správný výjev odrazu. Většinově dopadnou jako nadšenci u sledování zamnění slunce. Vybaveni sklíčky - Zase jim do toho vplul neočekávaný mrak a mlhovina kolem. Je ráno, jdu se holit, to zase bude pohled do zrcadla ! Každopádně pohled ven je lepší - Opět i dnes, bude slunečno - tak, jako celý život ! ... :-)

1 0
možnosti

Celý život je o vnímání a poznávání, rozšířením poznatků a nabíráním zkušeností pak měníme přístup. Někdo stagnuje a zůstává v tom svém zajetém, jiný je dynamičtější a i k stáru je ochoten a schopen přístup změnit. Děkuji za rozsáhlý komentář. :-)

1 0
možnosti

Někdy je lepší než do zrcadla se dívat na zajímavé články třeba na tomto bloguR^

1 0
možnosti

To je fakt, díky za čtení:-)

0 0
možnosti
Foto

V zrcadle bohužel dost často vidíme, to co nechceme. Nějaký klasik (tuším, že Gogol) řekl: "Nenadávej na zrcadlo, že máš křivou hubu". Ono za to ten skleněný krám nemůže, pouze zrcadlí skutečnost.

R^:-)

2 0
možnosti

Křivá huba ještě neznamená křivý charakter. Chtěl jsem jen říct, že vnímaná realita je vlastně takové zrcadlení a třeba druzí nám zrcadlí, že se neumíme postavit sami za sebe, vypořádat se s pocity křivdy, viny, hněvu, odpustit (druhým i sobě) a to se nám zrcadlí i na těle a můžeme to vidět třeba v zrcadle.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik