Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprostý souhlas. Pomáhejme způsobem, který je účinný a pomáhejme jen v případě, že na to máme kapacitu a vůli pomáhat. O tom by to mělo být především. Hra na sbírání "politických bodů" je v tomto případě dost falešná.R^R^

2 0
možnosti
MB

Ona tenká hranice skutečně existuje! Např. kde je ta mez, mezi - Solidaritou a Vykořisťováním? Je potřebné konat Dobro, ovšem s vědomím, že Dobro pro někoho je vygenerováno - Tím nedobrem pro druhého! Nekonečný řetězec jevů, kdy historie sama prokazuje, že se odstraňovaná - "Stará zla", řeší tím, že se nastolují "Zla nová"! Pak se to logicky přelije do politiky, stádnosti = Příkladů hora, od 1948 znárodnění hlavně těch malých živno - až po zmiňovaných 50 "Sirotků". Já to vyřešil osobním bonmotem - "Každého mohu ošálit, ale sám sebe nikdy ne"! Tj. sám si stanovit nepodkročitelné hodnoty - naplňovat je a nepodlehnout "Stádnosti". To jsem viděl i u svého otce doma v socialismu, který často používal pojem - "To nejsem ochoten" ! Já to logicky tenkráte nechápal = Proč se názorově vymyká a klidně jde proti většinovému, tendenčnímu názoru a má i potíže! V tom smyslu jsem pochopil, že "Dobro", je potřebné konat. Nejlépe z vlastních zdrojů a vlastní energií. Těch možností je samozřejmě nepřeberný kopec. Od vztahu ke svým bližním - rodiče, rodina - až "Po cizí". Dlouhé roky, podporuji postižené dítě kolegy měsíční částkou 1.000 Kč a raduji se z jeho studií. Dcerka adoptovala "Jakousi babku" v Domově - vozí ji na vozíku ven, nosí dobroty od ženy a já mazaně posílám flašky. (Říkám si, co se tam pak asi veselého děje)? Příkladů bych mohl uvést více - mj., nikde o tom nemluvím - vyjímka nyní píšu. Myslím si, že vedle polarizovaného třeštění - "Tvárnice a Syrské děti" - brát, či nebrat = Je účelnější, aby kdokoliv učinil vlastní inventuru svědomí! Říkám dcerám, je lépe dávat, než-li brát! Jistě, v jejich věku jim to ještě moc nezní. Řadit se, pak svou nálepkou "Sirotky přijmout - nepřijmout", pak Nejsem ochoten! ... :-)

1 0
možnosti
JT

Člověk se nejdřív musí umět postavit sám za sebe a pak má z čeho dávat. Je to dávání upřímné, ze srdce, nevystavované na odiv. Ideální je dávání osobní a konkrétní. To bylo vidět třeba při povodních. Nám se např. osvědčilo vybrat si postiženou obec, domluvit se se starostou, co potřebují, to nakoupit, dovést a nabídnout své paže. Děkuji za rozbor.

1 0
možnosti
AL

Velvyslankyně v Sýrii paní Filipi, které si mimořádně vážím, nedoporučuje násilné přesazení těchto dětí do cizího kulturního prostředí. Je pro pomoc v místech, která jsou zasažena válkou, v jejich domovině. Těch problémů je víc. Je otázka, jak by to mělo proběhnout, do jakého typu péče by děti měly přijít a na jak dlouho. Máme tzv. doplňkovou ochranu pro lidi z míst zasažených válkou po dobu, kdy konflikt trvá. Pokud je mi známo, konflikt v Sýrii je v podstatě ukončen.

Bývalá poslankyně TOP 09. Jitka Chalánková: Paní Šojdrová tenkrát dětem nepomohla.

3 0
možnosti

Tady je ta tenká hranice hodně tlustě překročena:-).

2 0
možnosti
JS

Kromě věku byl problematický pojem "sirotek". Oficielní termín zněl "děti bez doprovodu", Šojdrová si to poněkud ulehčila, aby mohla veřejnost citově vydírat. Nakonec sama v diskuzi na ČT prohlásila, že se mezi nimi určitě nějaký sirotek najde!

9 0
možnosti
JS

:) Je fajn, když stejné vlny omývají příbuzné břehy!

2 0
možnosti
JT

:-) díky, vytrhávat se z "kořenů" úplně, také není to nejlepší, ikdyž v některých případech...

2 0
možnosti
VF

Ode mne poděkování a karma.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik