Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příroda nám letos dává o sobě vědět. Otázkou je, zda o tom lidé budou skutečně přemýšlet nebo to bude opět jenom v režii ministerských úředníků.

1 0
možnosti

Bohužel ta jejich režie každý dobrý nápad převede do nesrozumitelného legislativního jazyka a vytvoří tak komplikovanou žádost, že to nakonec velké množství lidí vzdá, najmě ti, co nebudou ochotni platit (h)různé poradce a konzultanty.

0 0
možnosti

Vítám pana Ráže do "Rodiny". Asi 3.5 roku prožívám i netušenou blaženost, kdy jsem na odpočinku. Parcela stejná, s výhodou vodního přivaděče. Zde sucha žádná - naopak, ploty nazelenalé , sytost par je obrovská. Žena ještě pracuje - Když přijedu do města mám zvláštní pocity - Klasika popisu pana Tichého - betono divné bloky. Ještě zvláštnější dojmy, když vstoupím do vlastního bytu! - Podobné, jako když jsem navštěvoval své rodiče = Důvěrně to znám, ale to už není můj domov, tady nebydlím! Člověk doslova sklízí to, co zasel. Jak na chalupě - tak celospolečensky. Dříve se úsměvně nadávalo na "Sovětské družice", které hatily vývoj počasí. Dnes si lebedíme nad dotacemi a nakročenou cestou vlastního sebezničení! Veselila nás neskutečná tupost komunistrů, kteří poroučeli "Větru a dešti". Obávám se, že jsme je už překonali! Pracující odvádí daně, ze kterých vzniknou zmiňované dotace. Ty převezme Oligarch a podobní velkozemědělci, kteří mu za odměnu zničí krajinu. Není vše špatné, vedle Povodňových komisí - MŽP již organizuje Komise pro sucho! Vrtá mi hlavou, zda člen komise "Mokré", může zasedat i v komisi "Suché" ! ... :-)

1 0
možnosti

R^ a k tomu komisaři - aspoň má co dělat za každého počasí;-D

1 0
možnosti

J50a53n 45R82á45ž

13. 9. 2018 20:46

Odstěhoval jsem se z města do malé vesnice. Máme velký pozemek končící v lese (naštěstí listnatém, takže kůrovec nehrozí), nový územní plán zde zarazil výstavbu a okolní pozemky koupené ze spekulativních důvodů,takže se o ně nikdo nestará, příroda zušlechťuje po svém. Takže se u nás zabydleli bažanti, chodí k nám srnky,skamarádili jsme se s lišákem, jen jsme museli dostat kunu dál od domku, neb vadila našemu psovi a v noci ji honil.

Život v přírodě je super!

PS. Takových změn klimatu zažila naše planeta ve své historii už mnoho a je jen na nás, zda se přizpůsobíme nebo vyhyneme. Nijak mne ty změny klimatu neznervózňují, jen jsem musel udělat dost nákladných opatření k zadržování vody na pozemku, ale spíše mne štve, jak do chodu přírody zasahuje člověk stavbami s velkými parkovacími plochami v polích, obrovskými lány polí s řepkou a kukuřicí, které se na podzim neorají hlubokou orbou, různými protipovodňovými opatřeními, betonováním koryt potoků a řek, kvůli kterými zásobujeme půl Evropy vodou a sami si ji v krajině nazadržujeme a pod.

Vám karma!V

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik