Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řada pojmů zinflacovatěla, pak i ten kavárník. Pro mne klasický typ nenásilného člověka, který se domáhá sody na zapití a ubrousku - (bitku nad šálkem jsem ještě neviděl). Pak jistě i meditační, přemýšlivé typy. Svého druhu to byl i můj rodič, bral mne sebou a já se pak nudil. Lepší to bylo v atelieru akademika, kde se scházeli dědci. Já zalezlý za rámy obrazů, všude vůně kávy a omanný terpentýn. Úžasné besedy k čemukoliv, (mj. odchovanci Bati - nemohli jej vynachválit). Ti kavárníci vůbec nebyli odtrženi od života - naopak, ony chajdy, v zimě společenský život po sklepích - kde dokonce muzicírovali! Nakonec se ocitli v důchodu. Otec - Noční hlídač Sila se zrním a střídal se s doktorem. (Ten zase choval ovce). To byla dobrá grupa! Ptám se ráno - Jaká byla noční směna? Hlídač odvětil "Stálo to za prd! Prášek na spaní jsem si musel dát"! Jdu do sklepa pro uhlí - Uhlí kvoká! Čumí na mne slepice - Aha, když je to zrní ve všelidovém vlastnictví! Kavárníci ... :-)

2 0
možnosti

Zajímavý pohled, pravdivý. Fakt je ten, že dříve naprosto jednoznačné pojmy zrelativizovaly v dojmy.

1 0
možnosti
Foto

8-o Třetí konec? No Voni se asi zbláznili, autore. Až takhle DOWN?:-( Tó teda;-€

Jináčej Jene R^;-)

1 0
možnosti
Foto

P.S.. anžto sem městskej(PRAŽSKEJ) buran na venkově, tak, ...Zkrátka, asi tak;-)

1 0
možnosti
Foto

Kavárník by měl občas zajít na pívo mezi prostý lid. Ale určitě by nebylo na škodu, kdyby prostý lid občas otevřel nějakou moudrou knihu a pokecal s kavárníkem, co si o tom myslí. Makat rukama a myslet hlavou - to se nevylučujeR^:-):-)

3 0
možnosti

Nejlepší je vzájemná komunikace z očí do očí, to se dají bořit předsudky a člověk (z kterékoli strany) může být překvapen.:-)

1 0
možnosti

:) do třetice všeho dobrého! :)

1 0
možnosti

Kéž by těch třetích (i druhých) bylo více než těch prvních. Řekl bych, že tomu tak i je, jen víc křičí a jsou vidět a slyšet ti první. Možná jen mají strach ze změny a ztráty peněz a postavení;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik