Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Louka jak malovaná, paráda;-)R^

1 0
možnosti

Na této loučce v předjaří řádil krtek a před pár dny sekačky, takže dnes strniště a polehlé stvoly lučních květin...a další proměna. Třeba zaprší a rychle zase něco vyroste a možná půjdu právě kolem;-)

1 0
možnosti

R^je mi to tam maličko povědomé :)

Doufám, že se s Danou máte báječně, Jeníčku!

1 0
možnosti

Jsme sice v jednom kole, ale máme se fajn. Chce to hlavně čas na radost a ten už si umíme udělat:-)

1 0
možnosti

Nevím jak lidský mozek vzpomínek pracuje, ale dodnes si nesu - dětský pochod s babičkou po louce. Všude květy , omamná vůně mateřídoušky a ten pocit bezpečí dítěte. Píšeme občas o chalupách, já zde 2.000 m2 + další prostoty břehu. Abych to vůbec udržel, pak co nejméně překážek pro sekačku - jízda z bodu a) do b). Pak pochopitelně nic nekvete - tedy náhrada skalek. Soused zvolil prvky květo okrasné - což vynárokovalo druhou, menší sekačku. Je to problém, tedy další nákup struny. Pak je to pohledově i hezké, nicméně uznávám, že k popisované loučce se to neblíží. Břeh, za plotem, si cíleně roste svým tempem a skýtá tu přirozenost s lákadly pro včely. Kdyby nebyl, zřejmě bych vyčlenil zcela cíleně část plochy přirozeného růstu. Je vůbec zajímavé si uvědomit, kolik prostředků člověk investuje do zahrado techniky, aby pobytově vůbec přežil - na straně druhé to všechno jsou umělé zásahy do přirozenosti. Je třeba to vybalancovat, pak včely s ješterkami jsou. Jsme v době sucha, chvála toho vodního toku ! Cosi podobného na fotech. Zcela jiný vzduch, dřevo plotů nazeleněné - (možno natírat pořád), nicméně každé ráno bez deště je povrch trávy silně orosený ! Nechci žvanit, ale my se pomalu přesováme do poměrů - kdy budou pomalu války o vodu ! Je zajímavé pak pozorovat politickou scénu, která řeší kde jaké ptákoviny ... Toto je idální téma napříč spektrem - jinak budeme na suchu všichni ! ... :-)

1 0
možnosti

Tohle byla pravidelně zaplavovaná louka (a část pole) při povodních a voda si vždy našla cestu k tůním. Pak se to napojilo potůčkem přímo z Jizery až do tůní, vytvořily se meandry, oselo se lučními květy (které v suchu asi spaly), tak to prve zaplavily lebedy, pelyňky, vlčí máky...teď poprvé se objevil jetel a kopretiny:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS