Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Karma s pozdravem, Honzo!

0 0
možnosti

díky, vítám návrat "z jiného úhlu", Tome;-)

0 0
možnosti

Jako mladý jsem i v Brně studoval a "Husa byla fenomenem". Doba šedého socialismu, nicméně nesmírně osvěžená. Hecířstvím, recesí a hantecem. Snažil jsem se přidat, tedy hodit sicnu do krčmy a na hrnek. Na svého otce jsem pohlížel jako na zkostnatělého a vrcholem byl děd - naprostý archetyp prvohor. Jde o bývalého živnostníka, ihned použitelnému pro filmy pamětníka. Pečlivý v životě a obchodu, předplacená lavice v kostele, různé dobro spolky. Nezměnil se ani v socialismu, šokoval zahrádkáře v parném létě, kdy mezi ně klasicky vyrazil v obleku a nezbytném klobouku - Zdravil je dobově, přál úrodu a záhonkům pomalu žehnal. Mne to utvrdilo v tom, že "Zcela zaostal - ustrnul ve své době", která je dávno překonána ! Zestárnul jsem - nyní vedu velice spokojený život. Mnoho jsem vytvořil a na ty předcházející navázal. Když nad tím vlastně přenýšlím - vidím tu nepochybně vloženou vazbu. Výchovu, jejich konkrétní příklady, uznání hodnot - které pak celoživotně přinášejí uspokojení a hmatatelné výsledky. Já se vlastně svým otcem a dědem v podstatě stal. Nevím co Komenský - J.Hus by k dnešku řekli. Naopak vím 100%, jak by vrcholově zabonmotovali mí předkové, jako vrchol dožranosti - Mám tedy tomu rozumět tak, že ... !? Ano, ano, tak to je a v tom žijeme - Řekli by - No, to je ovšem neslýchané ! Ti, kteří ty poměry připustili jsou střelení, nebo špatně trefení ? :-)

3 0
možnosti

R^ dvě dekády minulého století mě připadají svobodné a nesmírně tvůrčí - 60. a 90. léta, ty první jsem zažil jako nemluvně, batole a malé dítě, ty druhé jako čerstvý absolvent školy, mladý manžel a otec. Ale co se týče kultury a umění jsou to období nepřekonaná (a asi nepřekonatelná):-)

1 0
možnosti

Komenskeho by jste ztezi hledal v ceskem nebi. Ten byl Moravan se vsim vsudy. V jeho dobe byly Cechy pouze soudedni zeme.

1 0
možnosti

Do Českého nebe ho posadili Cimrmani, Moravan jistě byl, ale také byl biskupem Jednoty českobratrské. Takže nějaké to češství se vystopovat dá;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik