Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Honzo, řadu myšlenek prožívám takže rozumímR^

1 0
možnosti

Honzo, tak se podzim dostavil, a ta uvažovaná změna je tu? Tak to je bezva. Věřím, že to bude tak, jak jsi o tom na jaře psal - k lepšímu.

Moc držím palce, abys byl spokojený.

2 0
možnosti

Ano Marie, je to stále táž příležitost (nebo hrozba?). Vzal jsem to pozitivně jako příležitost.

1 0
možnosti

Je to úžasné, když člověk může mít práci, která je mu i koníčkem.

2 0
možnosti

Vždy jsem si našel něco, co mne na práci bavilo, tak předpokládám i v této práci. Koníčky nejspíš budou dále zadarmo, ale potřebuji změnu a větší smysl té placené práce. Přeci jen práci státního úředníka v této době nějak nemohu brát jako poslání.

0 0
možnosti

VJeníčku, nezbývá než nějaká naděje, doufání a uchopení nového jak nejlépe to jen jde. Méně hlavy, více srdce a intuice a ono to půjde :-) R^

2 0
možnosti

Samozřejmě, proč by to nešlo, vždyť všechno jde, když se chce.:-) Dík za kuk.

1 0
možnosti

Ten titulek z blogu je ideál, ale naplnit ho celý asi nejde. Zdá se mi, že nejblíž k němu mají lidé svobodných povolání, ale kdoví, co by nám k tomu řekli oni.

Jestli uskutečníš plánovanou změnu, moc Ti přeji, ať se to podaří a splní, co očekáváš.

2 0
možnosti

Děkuji, neočekávám procházku růžovým sadem, ale součástí té změny je učení se novým věcem, větší různorodost činností, větší dynamika a smysl práce. A hlavní bonus: bez dojíždění.

2 0
možnosti

Co to vlastně je, za pojem slova práce ? Většinově zploštěnina nutnosti, jak se obživit. Wiki, nabízí množství výběru - pak asi nejlepší - "Přeměna energie působením síly po dráze - Obecně, každá smysluplná lidská činnost". Pak asi nejhorší - práce na páse, on diktuje člověku ... Nejlepší - Týmová spolupráce, se založením systému, na jehož konci je cosi. Člověk diktuje a tvoří ! To užitečné, životaschopné a samofungují ! Nejlépa pak , na bázi přírodního zákona ! (např. Model - gravitace, vezmu kámen do ruky , v socialismu - kapitalismu - vždy padne na zem) ! Čili, vypracovat něco, co je pak ovlivňováno co nejméně, (bez regulací - přikazování - popohánení), a ono to funguje samostatně - samospádem ! To je pak ta člověčí energie již na své samostatné dráze a dochází k obrovskému smysluplnému naplnění podstaty života samotného ! Pak, i ty prachy i přijdou samy, jako boční, doprovodný produkt ! Máte-li šanci - využijte ji, jde o výzvu - "Jste životem vyzván - tedy vyzvěte i jej" ... :-)

2 0
možnosti

Děkuji, dospěl jsem k tomu, že mne nabíjí radostná tvorba a smysluplná služba, jen ta služba, kterou teď vykonávám za úplatu u mne pozbyla smyslu. Výborný komentář, dokonale "souzním";-)

1 0
možnosti
Foto

J39a48n96a 72M51a81j92o81v32á

15. 10. 2017 1:58

Držím Vám palce a pěsti, ať je ta změna inspirující a fajn. Fandím.

2 0
možnosti

Nějak na své životní cestě jsem učinil zkušenost, že to, co se počátku nezdá, příjemně překvapí a díky:-)

0 0
možnosti

No, asi mam nedostatek fantazie, ale takove to klise "prace muze byt zabava"... priznam se, ze osobne neznam cinnost, kterou by me bavilo delat osm hodin denne, pet dni v tydnu po radu let. To jedine ze by me nekdo platil za spani.

0 0
možnosti

A vidíte, to je právě to, dělat osm hodin v kuse stále to samé je ubíjející, v tom souhlas. Nejvíc mi vyhovuje různorodost činností v práci.

1 0
možnosti

Při čtení Vašeho článku jsem si vzpomněla na Vladimíra Menšíka. Měl radost ze své práce, vážil si toho, že může dělat to, co ho těší. Pak ale přemýšlel, jakou radost z práce může mít například člověk, který čistí kanály ve špíně a zápachu. Takových lidí si pan Menšík vážil.

Většina lidí pracuje, aby se uživili, a ti, které to baví mají i štěstí.:-)

2 0
možnosti

To je pravda, nějak se uživit musíme. Znám nejen spokojené umělce, ale třeba i instalatéra, zedníka a truhláře. Ikdyž osobně jim neškodím, jsem součástí toho úředního šimlu a už nechci tak řehtat.

A dost lidí má své vlohy a když je uplatní aspoň v rámci hobby je to fajn. Děkuji za komentář.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik