Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tři dny volna, státní svátek a dvě demonstrace

Příští víkend bude zajímavý. Na pražském Václaváku se v pátek sejde především mimopražský Vidlákov k protivládní demonstraci a na neděli pražské angažované milionové chvilky ohlašují demonstraci provládní.

Není to trochu protimluv demonstrovat za vládu? Nedělní akce bude mít výhodu v tom, že už bude vědět, jak v pátek dopadla konkurence. Po víkendu dojde k „přeměřování pindíků“, kdo měl větší účast a kdo v klání zvítězil.

Nepředpokládám, že to u některé z těchto demonstrací dostane nádech frašky, jako u té odborářské. Uvidíme také komu bude více přát počasí. Naštvaných a rebelujících lidí přibývá a popularita některých „dezolátů“ roste, takže v pátek očekávám poměrně zaplněný Václavák. Nicméně díky rozhádanosti hlavních organizátorů a vyřazením odborníků, kteří minule lákali víc než politici, nemůžeme frašku vyloučit. Jo, když to ego zbytní, protože popularita vleze na mozek, dějí se věci. Je otázka, zda to lidi neodradí a nepřijdou. Je lepší, když na zpackanou demošku přijde lidí míň a nastaví tak zrcadlo hlavnímu organizátorovi, že on není tou hlavní hvězdou, že je jen lepším či horším moderátorem, tedy uvaděčem a podporovatelem hlavních hvězd. Pokud mu odmítne hlavní hvězda Rajchl, může ten cirkus zabalit úplně. Těžko se to odhaduje, ale to, že se hlavní protagonisté hádají na sociálních sítích (jak typické), celé akci občanského odporu nijak neprospívá.

Ovšem i v neděli očekávám plný Václavák. V hlavním městě (zatím) bohaté „kavárny“ je samozřejmě síla „globalistů“ násobně větší než v chudším venkově, který z globalizace sklízí více nevýhod a negativ. Kromě toho své příznivce mají „Chvilky“ i mezi venkovany, a naopak i v Praze se najdou příznivci „dezolátů“.   

Asi to odpovídá Paretovu pravidlu (80/20). Praha z 80 % „chvilková“, venkov „chvilkový“ z 20 %. A platí to i pro ty druhé, jen v opačném gardu. Proto tolik nepochopení.

Skoro bych řekl, že ti páteční demonstranti prokáží odvahu, pokud přijdou, protože jim účast může uškodit v kariéře, pokud nějakou ještě mají či si ji chtějí (potřebují) ještě udržet.

Za to ti nedělní by prokázali odvahu spíš tím, že by naopak nepřišli, a ještě se tím pochlubili. Dovedete si představit, jak by takoví „zrádci“ byli dehonestováni? Přece jsme se na fejsíčku všichni domluvili a pak Mařenka a Jeníček nepřijdou? Takhle by to opravdu nešlo. Fuck you Mařenko a Jeníčku. Tím, že jste nepřišli na naši pozitivní demošku jste nahráli těm dezolátům, švábům a za trest mažeme vás oba ze svých přátel. Jeníčka a Mařenku by zachránil jedině Covid, kdyby ho chytli, co na tom, že oba už mají třetí tečku za sebou a chystají se na čtvrtou. V naší skupině přece nejsou žádní sobci! Jsme ohleduplní, a tak si vezmeme s sebou i respirátor a den předem se otestujeme.

Takhle si to jako „vidlácký dezolát“ představuju :).

Ale vážně. Myslím si, že Václavák zaplní obě demonstrace. Budu překvapen, když tomu tak nebude a jedna bude oproti té druhé poloviční. Pokud by se něco takového stalo a nedělní demoška (jurodivé pokrokové kosmopolitní mládeže) by převálcovala tu páteční (konzervativních starců staromilsky milujících svou vlast a svůj národ), pak bude vláda na koni a více si dovolí (protože bude mít přece podporu veřejnosti). Pokud páteční demoška (odpůrců) předčí tu nedělní (příznivců), pak by se vláda mohla v sedle minimálně zakymácet a možná i z toho koně (leknutím) spadnout. Směr k destrukci se tím ale nezmění, změnit se může pouze rychlost. Buď se zrychlí (vláda na koni) nebo zpomalí (kůň se vzpouzí).

Delší víkend hraje spíš proti Vidlákovu, přece jen je to příležitost zazimovat zahrady a chaty, odpočinout si od starostí, sejít se v kruhu rodinném, či s přáteli. Na druhou stranu po pátku je ještě volná sobota a neděle. A ti, kteří půjdou v neděli, budou mít před tím volný pátek a sobotu.

Těžko se to odhaduje. Ovšem podobně jako v případě voleb, kdy vítězí nezúčastnění nevoliči, i tady budou vítězi v naprosté většině ti, kteří se neúčastní ani jedné demonstrace.

Docela by mě zajímalo, zda se nenajde nějaká rozpolcená osobnost (schizofrenik), který na jednu demošku zajde jako Dr. Jekyll a na druhou jako pan Hyde a obě si užije jako jejich příznivec.   

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 21.10.2022 7:10 | karma článku: 15,72 | přečteno: 614x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma: 14,33 | Přečteno: 392x | Diskuse| Hyde park

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11 | Přečteno: 614x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38 | Přečteno: 331x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1676x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

Níže uvádím důvody. Má žena se stávky účastní aktivně v Praze. Ani jeden z nás nejsme v odborech. Já na svém malém pracovišti (ve čtyřech lidech celkem) žádné odbory nemám ani je nepotřebujeme.

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12 | Přečteno: 291x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:30

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Lihový boss Březina se ve vězení napravil a změnil hodnoty, tvrdí znalkyně

29. dubna 2024  16:55

Lihový boss Radek Březina, který si odpykává třináctiletý trest vězení za obří daňové podvody, se...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik