Jak se budou vzdálení potomci dívat na dnešní dobu?

17. 09. 2021 11:32:48
Budou ji brát jako zrod nového světa? Bude se jim na tom světě líbit? Jak jiný to bude svět? Bude to svět „Temného Mordoru“ s dohlížejícím vševidoucím okem?

Planeta bude vypadat jako mrtvá, všude skoro poušť, lidé budou napůl roboti, budou žít pod dohledem v obrovských městech z betonu a skla (či nějakých nových materiálů). Spoutáni technologií, s ovládanou myslí budou muset poslouchat globální vládu umělé inteligence.

Nebo to bude jinak? Bude tu nádherná přírodní zelená „zahrádka“ s mnoha živými bytostmi, člověk bude napůl anděl a bude toho organického přírodního světa součástí a nádherná živá planeta mu poskytne vše, co bude potřebovat.

Jsou to jen mé fantazmagorie? V čem žijeme? V Matrixu? V umělém strojovém programu, který podporujeme svým strachem a poslušností?

Nevím, jak kdo, ale já, který jsem zažil tzv. reálný komunismus, vnímám, že rok Covidu (2020) nám přinesl nový režim: reálný covidismus. Z reálného komunismu se aspoň dalo emigrovat, ale pokud nechcete jít do úplně jiného civilizačního okruhu (např. islám, Rusko, Čína), nemáte kam.

Postižena je téměř celá Evropa, a pokud náhodou někde covidismus není striktně uplatňován, najdete tam jiné „lahůdky“. Země, ke kterým jsem vzhlížel nejen jako k přírodním rájům, ale i jako příkladně svobodným a demokratickým (Kanada, Austrálie, Nový Zéland) se vlivem progresivismu a covidismu proměnily.

V podstatě je změněn celý svět. Globalizace vykonala své dílo. Výjimkou snad může být Papua Nová Guinea, ale tam, pokud se nemýlím, žijí i lidožrouti. A jak se tam vůbec dostat, že.

Nezbývá tedy než být tam, kde jsem a s tím reálným covidismem se nějak popasovat. Někdo se mu přizpůsobil (za tím je většinou strach nebo pohodlnost), jiný s ním bojuje (za tím je vztek, ale i odvaha) a někdo jej zdánlivě ignoruje.

Starý „matrix“ končí a je připravován nový cestou progresivismu, politickou korektností, a v neposlední řadě díky covidismu a do toho nás ještě tlačí příroda, abychom se změnili. Dnešní svět je opravdu jinde, než byl ještě v roce 2019. Tamten svět předtím už neexistuje.

Teď jde jen o to, čím ten starý dosluhující systém nahradíme. Dokážeme strach překonat láskou? Dokážeme odhalit důmyslné a velmi sofistikované lhaní? Dokážeme soutěž a boj nahradit spoluprací a respektem?

Dokážeme se osvobodit z okovů zdánlivě svobodného otroka a proměnit se ve svrchovanou lidskou bytost? Dokážeme si vzít zpět svou moc a přestat být bezmocní?

Přestat být obětí či agresorem a stát se tvůrcem vlastní reality? Dnes to opravdu jde, jen lidí, kteří kráčí po této cestě, je (zatím) málo.

Co musí ještě lidmi otřást, aby přestali podporovat pokrytectví, přetvářku, chamtivost, lhaní? Copak očkování dětí a těhotných žen podmínečně schválenými (tudíž experimentálními) vakcínami není dostatečně šílený nápad? A co úřední šikana dětí školou povinných?

Jak mohou lidé věřit médiím, politikům a expertům, kteří si v podstatě protiřečí? Uznávání protilátek po očkování ano (byť třeba nejsou), po bezpříznakově prodělané nemoci (tedy lékařsky nepotvrzené) ne. Proč? Přirozená imunita a odolnost neexistuje? Proč?

Má ještě vůbec nějaký smysl nošení roušek a respirátorů kromě operačních sálů, vybraných nemocničních oddělení a prašných prostředí? Našel někdo na tyto otázky odpovědi v hlavních médiích či od vládních expertů? Já ne.

Ale jsou odborníci (mainstreamu nepohodlní), kteří (aspoň mně) odpovědi ve svých článcích či rozhovorech poskytli.

Možná se to z mého psaní nezdá, ale snažím se jít cestou lidskosti. Snažme se všichni. Robota nepřelstíme, ale s lidmi lze jednat vždy lidsky a slušně. Stačí se omluvit za chybu, poděkovat za radu, popřát hezký den. Třeba si společně krásně zacvičit, zazpívat, pobavit a nevytahovat to, co nás rozděluje, ale hledat to, co nás spojuje.

Začali jsme opět v Sokole cvičit a bylo nám moc fajn. Nikoho ani nenapadly hloupé otázky typu „seš očkovanej?“ nebo „koho budeš volit?“ Setkání bylo veskrze lidské: rád tě zase vidím, jak ses měl celou dobu? Hýbal ses?

Na všech šesti, kteří jsme se ve čtvrtek večer sešli, bylo vidět, že si svou kondičku udrželi, já dokonce díky pravidelnému cvičení a zhubnutí několika kil, jsem na to byl lépe než před Covidem.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 17.9.2021 11:32 | karma článku: 16.38 | přečteno: 300x

Další články blogera

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 13.44 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma článku: 23.11 | Přečteno: 589 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma článku: 9.62 | Přečteno: 313 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma článku: 20.30 | Přečteno: 1658 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.09 | Přečteno: 198 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 513 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 1077 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 556

Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...