Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak skončí doba Covidova?

Už jsme z toho Covidu vyčerpaní. Máme tu (podruhé) rozvolněné léto, které se stejně nedá uhlídat. A na podzim se uvidí. A delta už je tady, a to se prázdniny teprve rozbíhají.

Co se uvidí? Covid může skončit blamáží, tj. ukáže se, že striktní opatření (uzávěry) přinesly víc škod než užitku, pak bychom se mohli dočkat i žalob (ty ostatně již běží). Nakonec by mohlo dojít i k odstavení (aspoň mediálnímu) nejvyšších představitelů covidismu.

Nebo se virus opravdu nakrkne a splní apokalyptické prognózy pánů Hořejšího, Kubka, Flégra, Hamáčka, aj. a pošle u nás pár milionů (v celém světě pár miliard) do hrobu? Nastal by tak Darwinův přirozený výběr, kdy přežijí ti nejsilnější a nejodolnější. To asi nechceme.

Ono je totiž jedno, zda je to opravdu z netopýra na nehygienickém čínském tržišti (tedy přírodního původu) či náhodný (příp. záměrný) únik z laboratoře. Covid-19 existuje a mezi lidmi se šíří. Přirozeně hledá způsoby, jak přežít, proto ty mutace. Měl by ale po čase oslabit natolik, že přestane být nebezpečný. Jako všechny viry před ním.

Což lze dosáhnout imunizací společnosti. K té vede více cest (přirozená odolnost a imunita, získaná imunita proděláním nemoci a očkování). Očkování je jen jednou z cest k imunitě, a to cestou „umělou“ se všemi svými důsledky. Je to pochopitelné, lidská společnost tak ochraňuje sebe sama před cestou přirozenou, tedy cestou „přirozeného výběru“, který za cenu vysokého procenta úmrtí neodolných jedinců (tam to naše nemocná civilizace dopracovala), imunizuje společnost přežitím těch odolných. Což je opravdu děsivé, ale z hlediska přežití druhu a posílení (uzdravení) jeho genofondu, přirozené.

Odolní jedinci by nejspíš přežili, i kdyby se nedělalo vůbec nic. Nejvíce nám chybí právě ta odolnost! Ta se dá i natrénovat (např. otužováním). Ostatně, kdo ví něco o ledovém muži Wimu Hofovi, může se jím nechat k odolnosti inspirovat. Co je ale zásadní problém? Hlasy volající po zvyšování odolnosti a imunity vlastním přičiněním, tj. zodpovědností za své zdraví jsou slabé hlasy žíznícího na poušti a zanikají v „propagandistickém“ hukotu vakcinace a neustálém mediálním strašení. Chápu, že ve společnosti převážně neodolných, nemocných jedinců, je více jak nadpoloviční proočkovanost populace důležitým aspektem k získání potřebné kolektivní imunity. Ale není to jediný způsob, avšak v „pohodlné“ populaci ten nejpohodlnější.

Budeme si to muset prožít a získat zkušenosti s odstupem času. Potvrdí se konspirační teorie o depopulaci díky vakcinaci? Bude se nejspíš umírat víc než dříve, což se již děje a potvrzují to i statistiky a hlavní příčinu vidím v pandemii civilizačních chorob.  Nicméně se domnívám, že tato teorie zůstane pouhou konspirací (a v tomto případě bych se opravdu nerad mýlil).

Kdyby ale nastal tak děsivý vývoj, jak by pak vypadaly ty odborné diskuse a varování expertů (apokalyptiků)? Co by říkali při vědomí, když bude 70 - 80 % populace očkováno? Odkud by to hlásali? Z bunkru? A v čem? Ve skafandru snad?

Obrovský nárůst úmrtí v době vysoké proočkovanosti by se vysvětloval těžko. Mutace a díky tomu neúčinnost vakcín? Nebo naopak vakcína jako vražedná biologická zbraň? I tuto spekulaci a konspiraci je třeba si připustit, protože mocichtivost, nenávist a chamtivost měla na svědomí v lidských dějinách spoustu tragédií (války, holocaust) a že se do popředí často dostávají psychopati a sociopati, už víme.

V důsledku by to bylo už jaksi jedno, jestli ta teorie má něco do sebe nebo ne. Lidé by doslova bojovali o přežití a nejspíš v chaosu a bídě. Dá se takovému scénáři vyhnout? Dá, chce to přestat se bát, resp. odmítnout se bát na mediální (a vládní) povel.  Jestliže se z komára udělal velbloud, a přitom reálně je to ovád, měli bychom se od velblouda vrátit zpátky, aspoň k tomu hovadu.

Jestli přiznání se k blamáži a nějaký novodobý norimberský proces s hlavními strůjci celosvětové korona-hysterie by nebyl tím nejlepším scénářem?

A pokud o blamáž nejde, pak snad sama Příroda se nad lidmi už slituje a přestane je trápit. Nebo se lidé konečně poučí, přestanou škodit Zemi a sami sobě? Budou žít v respektu a toleranci k životu, svobodě, k přírodě, zkrátka vezmou tu zodpovědnost za život a své zdraví a štěstí do svých rukou? Tj. přestanou být mrtvolnými oběťmi života, ale jeho tvůrci?

Nebo své životy odevzdají druhým (psychopatům a sociopatům) a budou radši otrocky poslouchat ovládající a kontrolující umělou inteligenci? Dají přednost jistotám, bezpečí, závislosti a domnělé svobodě otroka? Nevede rozvoj smart technologií k té digitální demenci a k „naprogramovaným lidským robotům“ namísto „božských lidských bytostí“?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 9.7.2021 18:11 | karma článku: 15,17 | přečteno: 409x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma: 14,33 | Přečteno: 395x | Diskuse| Hyde park

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11 | Přečteno: 614x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38 | Přečteno: 332x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1677x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

Níže uvádím důvody. Má žena se stávky účastní aktivně v Praze. Ani jeden z nás nejsme v odborech. Já na svém malém pracovišti (ve čtyřech lidech celkem) žádné odbory nemám ani je nepotřebujeme.

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12 | Přečteno: 291x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5 6:32

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5 6:32

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik