Právě jsem se vrátil z lesa…

… a pak sedl k televizi a následně k počítači. Tak úplně pravdivé to není, z lesa jsem se vrátil už v pátek  odpoledne a sobotu jsem strávil na zahradě. Sklízel jsem cibuli a zároveň ryl.

Cibule se skrývala v plevelu, tak jsem provedl sklizeň i orbu. Poslední týden dovolené jsem strávil v dobré partě příměstského dětského tábora v areálu městské hájovny v přilehlém lese. Potřetí jsem tam strávil jeden týden, většinou se střídám se synem, akorát loni to synovi vyšlo tak, že tam mohl být oba týdny.

Tábor je pro všechny od 7 do 19 hod., větší část dětí tam spí, probíhá lesní večerní koupání a většinou zpívání u ohníčku. Je tam fajn parta, základem je pár „starších a zkušenějších“, pak oddíloví vedoucí a instruktoři, většinou studentky a studenti obvykle z řad skautů a sokolů. Jo, byl to skvělý týden, ikdyž náročný, dětí bylo na čtyřicet, byly různé, jak to tak v životě chodí.

Některé děti a rodiče, především matky, už se stihly během pár dní stát „legendami“ ve smyslu „to snad není ani možný“ (když někdo „prudí“, tak se to tady poměrně rychle rozkřikne). Ale celkem to v našem městečku funguje skvěle. Zasmál jsem se a potěšil, když se jedny rodiče přepočítali a slíbili šestiletému klukovi, že bude spát na táboře pět nocí místo čtyřech. Kluk nechtěl odjet a s rodiči prý celý den nemluvil. Zkrátka se mu tam líbilo. Vše jednou končí.

Dnes jsem se po dlouhé době podíval na zprávy, podle ČT byl zprávou dne duhový průvod Prahou. Bývalý velvyslanec USA v čele už kráčet nemohl, ale nezaslechl jsem, že by se účastnil ten současný (možná tu ještě není) a ani paní primátorku jsem nezaznamenal.

Je fakt, že tato akce jde mimo mě a tak jsem si více informací nesháněl. Díky tomu, že jsem byl v lese, jsem se vyhnul jakýmkoli zprávám a tak jsem nezaznamenal ani žádnou propagaci akce.

Zaujala mě slova mluvčí akce, která řekla, že by osobně byla ráda, kdyby se průvod pořádat nemusel, ale že tolerance ještě není na takové úrovni. Tak nevím, jakou míru tolerance si představuje, ale vím, že vždy budou existovat lidé netolerantní (a nejde jen o gaye a lesbičky). Takže důvod, proč pořádat duhový průvod se vždycky najde.

Osobně jsem přesvědčen, že průvod skončí jen v případě, pokud přijde o politickou a finanční podporu.

PS: okurková sezona nám pomalu končí, dnes jsme vyměnili plnou tašku okurek za malý pytel brambor.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | sobota 12.8.2017 21:51 | karma článku: 13,47 | přečteno: 357x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12